Wat leg jij op je pizza?

Samen met onze chef (p)Isa bak je de krokantste bodem, bereid je de beste tomatensaus en beleg je jouw pizza met zonnige zomertoppings.

Een krakend krokante pizzabodem

Onze tips

  • Less is more: beleg je pizza niet te zwaar.
  • Wees ook zuinig met de pizzasaus. 3 à 4 el en een drizzle olijfolie per bodem zijn voldoende.
  • Verdeel de pizzasaus gelijkmatig met de onderkant van een lepel. Maak vanuit het midden cirkelvormige bewegingen.
  • Smeer je pizzabodem pas in net voor je ‘m gaat beleggen. Anders wordt hij wak.
  • Vermijd vochtrijke producten zoals gestoofde spinazie die je niet uitgelekt hebt.
  • Bak de pizza op een hoge temperatuur.
  • Controleer of het deeg krokant is: klop-klop eens op de onderkant. Als die hol klinkt, is ie gaar.

Zelf tomatensaus maken voor je pizza

Dat is kinderspel!

Meng onderstaande ingrediënten in een kom en mix met een blender of een staafmixer voor een gladde pizzasaus. Je houdt ze best puur natuur, want je toppings zorgen voor de nodige smaak.

  • 1 blik tomatenpulp, hele gepelde tomaten of tomatenstukjes. Kies voor kwaliteit! •
  • Scheut olijfolie
  • Snuif zout en zwarte peper
  • Flinke snuif gedroogde oregano
  • Handvol verse basilicum, fijngehakt
  • Optioneel: teentje knoflook, geperst

Nog sneller?

Kies dan voor kant-en-klaar of maak meteen een hele voorraad om in te vriezen in kleine potjes

4 x zomers beleg voor je pizza 

 

Venkel en krachtige kaas

Beleg met:

  • dunne, plakken venkel
  • gekaramelliseerde rode uien (met balsamicoazijn)
  • oude kaas, blauwe kaas of geitenkaas
  • een beetje walnoten

Werk af met citroenzeste en wat fijngehakt venkelloof. Ook lekker met een ricottabasis in plaats van tomatensaus!

Op z'n Grieks

Beleg met:

  • een mix van reepjes groene, gele en rode paprika
  • feta
  • rode ui
  • olijven
  • verse oregano

Voeg (optioneel) wat varkensgehakt toe.

Een vleugje Italiƫ

Beleg met:

  • plakjes gegrilde aubergine
  • schijfjes coeur de boeuf-tomaten
  • stukjes mozzarella
  • geraspte Parmezaanse kaas

Werk af met (geroosterde) pijnboompitten en rucola. Graag vlees? Voeg wat pancetta toe.

Met een stukje fruit

Beleg met:

  • groene pesto
  • plakjes courgette
  • toefjes burrata
  • stukjes perzik of nectarine
  • basilicum

Werk af met rucola en (optioneel) schelletjes Parmaham.