- Less is more: beleg je pizza niet te zwaar.
- Wees ook zuinig met de pizzasaus. 3 à 4 el en een drizzle olijfolie per bodem zijn voldoende.
- Verdeel de pizzasaus gelijkmatig met de onderkant van een lepel. Maak vanuit het midden cirkelvormige bewegingen.
- Smeer je pizzabodem pas in net voor je ‘m gaat beleggen. Anders wordt hij wak.
- Vermijd vochtrijke producten zoals gestoofde spinazie die je niet uitgelekt hebt.
- Bak de pizza op een hoge temperatuur.
- Controleer of het deeg krokant is: klop-klop eens op de onderkant. Als die hol klinkt, is ie gaar.
Een krakend krokante pizzabodem
Onze tips
Zelf tomatensaus maken voor je pizza
Dat is kinderspel!
Meng onderstaande ingrediënten in een kom en mix met een blender of een staafmixer voor een gladde pizzasaus. Je houdt ze best puur natuur, want je toppings zorgen voor de nodige smaak.
- 1 blik tomatenpulp, hele gepelde tomaten of tomatenstukjes. Kies voor kwaliteit! •
- Scheut olijfolie
- Snuif zout en zwarte peper
- Flinke snuif gedroogde oregano
- Handvol verse basilicum, fijngehakt
- Optioneel: teentje knoflook, geperst
Nog sneller?
Kies dan voor kant-en-klaar of maak meteen een hele voorraad om in te vriezen in kleine potjes
4 x zomers beleg voor je pizza
Venkel en krachtige kaas
Beleg met:
- dunne, plakken venkel
- gekaramelliseerde rode uien (met balsamicoazijn)
- oude kaas, blauwe kaas of geitenkaas
- een beetje walnoten
Werk af met citroenzeste en wat fijngehakt venkelloof. Ook lekker met een ricottabasis in plaats van tomatensaus!
Op z'n Grieks
Beleg met:
- een mix van reepjes groene, gele en rode paprika
- feta
- rode ui
- olijven
- verse oregano
Voeg (optioneel) wat varkensgehakt toe.
Een vleugje Italiƫ
Beleg met:
- plakjes gegrilde aubergine
- schijfjes coeur de boeuf-tomaten
- stukjes mozzarella
- geraspte Parmezaanse kaas
Werk af met (geroosterde) pijnboompitten en rucola. Graag vlees? Voeg wat pancetta toe.
Met een stukje fruit
Beleg met:
- groene pesto
- plakjes courgette
- toefjes burrata
- stukjes perzik of nectarine
- basilicum
Werk af met rucola en (optioneel) schelletjes Parmaham.
Stel je eigen menu samen
Quick&Easy
Romige spirelli met rivierkreeftjes
en broccoli
Quick&Easy
Wrap met krokante kip
en avocado en knoflooksaus
Quick&Easy
Klassieker
Gebakken vis met krielaardappelen
en boontjes en kerstomaat
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Orzo met chipolata en kerstomaten
met getakaas en spinazie
Quick&Easy
Gehaktballetjes met frietjes
in champignonroomsaus
Quick&Easy
Varkenshaasje met rijst
en Provençaalse saus
Quick&Easy
Pulled pork-burger met frietjes
met ananas en komkommer
Veggie
Vegan
Spaghetti met artisjok en tomaat
met cashewcrème en pompoenpitten
Veggie
Mexicaanse rijstschotel met bonen
en paprika, wortel en zure room
Veggie
Vegan
Gele curry met tofu en aardappel
met spinazie en champignons
Veggie
Veggieburger met portobello
met gegrilde mango en ovenfrietjes
Veggie
Roze risotto met geitenkaas
en nootjes
Veggie
Vegan
Veggie hachis parmentier
met puree, snijbonen en tomaat
Original
Zuiderse vis met spaghetti
en aubergine en tomaat
Original
Aziatische rijstnoedels met tonijn
en snijbonen en paksoi
Original
Kip met kroketjes in dragon-roomsaus
met boontjes en tomaat
Original
Kindvriendelijk
Vol-au-vent-pizza
met kip, prei en champignons
Original
Steak met pasta pesto
en geroosterde spitskool
Original
Tabouleh van rode quinoa
met serranoham en muhamarra
Original
BBQ-proof
Krieltjes met gehakt en aardbei
met komkommer en munt
Sana
Vis in Siciliaanse tomatensaus
met courgetti
Sana
Kippenballetjes in kokosmelksaus
met paprika en Chinese kool
Sana
Kipfilet met zachte bloemkoolpuree
met boontjes en sinaasappeljus
Sana
Rundstataki met geroosterde wortel
en hummus en granaatappel
Sana
Nasi goreng met spiegelei
en prei en snijbonen
Heat&Eat
Kant-en-klare macaroni met ham en kaas
en een kaaskorstje
Heat&Eat
Veggie
Kindvriendelijk
Kant-en-klare vegetarische lasagne
met seizoensgroenten
Heat&Eat
Kindvriendelijk
Kant-en-klare pasta met gehaktballetjes
met tomatensaus en courgette
Heat&Eat
Kant-en-klare kip in rode curry
met rijst en wokgroenten
Heat&Eat
Sana
Kant-en-klare puree parmentier
met knolselder, spinazie en prei (Sana)