4x creatief met oud brood

Nog een restje oud brood liggen? Gooi het zeker niet weg, je kan er nog veel lekkere dingen mee maken.Dit zijn onze favorieten:

1. Paneermeel

Zelf paneermeel maken is kinderspel. Laat het oude brood voldoende drogen (zo aan de lucht of in de oven op 130°C). Breek het brood daarna in stukken en schep ze in de blender. Hak fijn en bewaar het het paneermeel in een luchtdichte pot op een droge plaats.

2. Croutons

Croutons zijn lekker bij de soep of in een slaatje. Snijd het brood gewoon in blokjes en bak ze in voldoende boter en/of olijfolie in de pan.

3. Broodpudding

Broodpudding is het ideale dessert of vieruurtje. Voor een basic broodpudding gebruiken we melk, eieren, brood en suiker. Je kan ook een heleboel extra’s aan toevoegen zoals chocolade, restjes confituur, noten of gedroogd fruit.

4. Wentelteefjes

Een wentelteefje, ook wel verloren brood of gewonnen brood genoemd, is een zoet broodgerecht. Je maakt het door brood in een mengsel van melk en eieren te wentelen, daarna te bestrooien met suiker en in de pan langs beide kanten goudbruin te bakken.

Zo, weer een tip om minder voedsel te verspillen! We houden niet van foodwaste en nog minder van waste in het algemeen. Bij Foodbag proberen we de hoeveelheid verpakking in onze maaltijdboxen te minimaliseren en zorgen we telkens voor de gepaste hoeveelheid eten zodat jij niets hoeft weg te gooien.

Ontdek hier nóg meer tips tegen voedselverspilling!