3 x gezonde tussendoortjes

voor een dag boordevol energie op school of op het werk

Marketeer Ester kiest voor wortels met hummus. Menuplanner Isa brengt altijd een pot bosbessen of kerstomaatjes mee en collega Gustave kan niet zonder zijn rijstwafels. Je leest het: hier bij Foodbag zijn we al volleerde snack-kampioenen. We eten gezonde tussendoortjes om onze honger te stillen tot de lunch, om ons energieniveau op peil te houden of om te weerstaan aan de traktaties (weeral taart!) van een jarige collega. Inspiratie nodig? Hier ontdek je 3 gezonde tussendoortjes. 

 

1. Appel + pindakaas

Besmeer stukjes appel met een laagje pindakaas en je hebt een magische combinatie van goede koolhydraten, proteïnen en vezels.

2. SmartSnack

Onze SmartSnack is een ideaal, gezond tussendoortje. De energieballetjes zijn letterlijk in een handomdraai klaar, zitten boordevol vitaminen en bevatten geen kunstmatige zoetstoffen. Als je onze SmartSnack bestelt, ontvang je een zakje vol voedzame ingrediënten. Die moet je gewoon even mixen en er vervolgens balletjes van rollen. Ontdek de volledige instructies op de achterzijde van het zakje.

3. Zelfgemaakte spinaziecrackers met hummus

Hummus en crackers vind je kant-en-klaar in elke supermarkt. Maar als je ze zelf maakt, weet je ook wat erin gaat. Het is ook helemaal niet moeilijk!

Ingrediënten voor crackers
-220 g bloem
-1/2 kl bakpoeder
-1 kl zout
-2 el sesamzaad
-1 kl olijfolie
-125 g water
-150 g verse spinazie

Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Mix de spinazie met het water in een blender of met een mixer tot een glad geheel.
3. Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de sesamzaadjes in een kom. Voeg het spinaziemengsel en de olijfolie toe. Meng en kneed met je handen of een keukenrobot tot een soepel deeg. Voeg nog wat extra bloem toe als het deeg te kleverig is. 
4. Verstuif een beetje bloem op een vel bakpapier en rol het deeg zo dun mogelijk uit op het papier.
5. Snijd het deeg met een pizzasnijder of in mes in repen. Schuif het bakpapier met het deeg voorzichtig op de bakplaat en bak voor 15-20 min. in de voorverwarmde oven of tot de crackers lekker krokant zijn.
6. Laat de crackers afkoelen en tast toe!

Ingrediënten voor hummus
-1 citroen
-2 teentjes knoflook
-400 g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
-2 el tahin (sesampasta)
-1 kl zout
-olijfolie
-een snuifje paprikapoeder

Recept

1. Pers de citroen. Pel de knoflook en snipper fijn of gebruik een lookpers.
2. Houd 2 el kikkererwten apart. Mix de rest van de kikkererwten met 5 el water, het citroensap, de tahin, de knoflook en het zout met een staafmixer tot een gladde crème.
3. Schep de hummus in een kommetje en besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi met de apart gehouden kikkererwten en het paprikapoeder.