(H)eerlijke feestdagen

Koop ons feestmenu en steun een goed doel!

De ingrediënten in ons feestmenu zijn niet alleen om je vingers bij af te likken, maar zijn daarnaast ook ethisch verantwoord. Zo doen we voor onze saffraan een beroep op Dental Mission Afghanistan vzw. Deze organisatie geeft tandheelkundige zorg aan de bevolking in Afghanistan. Een project waar we zelf voor de volle 100 % achter staan.

 

Een goed doel steunen met saffraan

Sinds Marc, de oprichter van Dental Mission Afghanistan vzw, in 2016 naar Afghanistan afreisde om er studenten tandheelkunde te onderwijzen, kreeg hij uit dankbaarheid telkens enkele grammen saffraan mee naar huis. Zo kwam hij tot het idee dat hij met de saffraan die voorhanden lag, de lokale bevolking nog meer kon helpen.

En zo geschiedde: de saffraan kwam mee richting België om hier verkocht te worden. De opbrengst gaat naar de opleiding van studenten en preventie op scholen. Een zeer nobele zaak dus. Dat vinden we bij Foodbag ook, daarom kunnen we niet anders dan dit goede doel steunen en de saffraan in ons feestmenu verwerken.

Lekker en verantwoord

Deze specifieke lekkernij is afkomstig uit Herat, het noordwesten van Afghanistan. Dankzij het uitzonderlijke klimaat en de hoogte is de saffraan van superieure kwaliteit en behoort die tot de beste van de wereld. Lekker én nog eens verantwoord, dat zijn twee vliegen in één klap!

Bij het aanschaffen van een feestmenu maken we samen de wereld een tikkeltje mooier. Je steunt zo de boeren uit Herat die vroeger papaver kweekten, de basis voor opium en heroïne. Zij sloegen die bladzijde om en proberen nu hun families nu te onderhouden door het telen van saffraan. Ook geef je werk aan vrouwen die saffraanbloemen (crocus sativus) plukken en de stampers manueel verwijderen. Er zijn trouwens ongeveer 150.000 bloemen nodig voor 1kg saffraan. 

Via ons feestmenu gaat het geld integraal naar Marc en zijn project. De opbrengst brengt hij eigenhandig naar Herat om ervoor te zorgen dat het geld in de juiste handen terechtkomt. Een man naar ons hart!

Wil je meer weten over Dental Mission Afghanistan vzw? Volg dan zeker hun Facebookpagina of breng een bezoekje aan www.saffraankopen.be.