Table stories by Foodbag

Ontdek wekelijks nieuwe recepten, tips & tricks en tonnen inspiratie op onze blog.

Serveer eens eencocktail voor de sint

Sommige mensen zetten een biertje klaar voor Sinterklaas, echte Foodlovers pakken dat iets stijlvoller aan! Met een (virgin) Old Fashioned, bijvoorbeeld.

Ontdek het recept

3 x extra lekkere warme chocomelk 

Er kan nooit genoeg chocolade zijn. Wat doe jij met al die restjes van Sinterklaas? Wij maken er een warme chocomelk mee. The classic way, met pindakaas of marshmallows: welke kies jij? 

Zo maak je het

Maak je eigen pastinaakchips 

 

Pastinaakchips zijn een gezonde, knapperige knabbel die je naar eigen smaak kan kruiden. Benieuwd hoe wij ze maken?

Aan de slag

Pimp je soep: 3 toppings 

 

Of jij nu wekelijks soep maakt met onze box of zelf aan de slag gaat, deze toppings smaken altijd!

Lees het hier

11 originele griezelsnacks 

Met enkele kleine ingrepen tover je deze heerlijke hartige hapjes om in een griezelfiguur. Ideaal voor Halloween! Durven je gasten wel iets van de schotel te nemen?

 

Zo maak je ze

Hol eens een  sinaasappel uit voor Halloween 

Ga het slachtveld met je pompoen uit de weg en kies eens voor een kleine oranje vriend: de sinaasappel. Wij vullen 'm met rijstpap en werken af met walnoten en sliertjes van marshmallows.

 

Doe mee

Recept voor pompoenbrood

Wie herfst zegt, zegt vallende bladeren en pompoen. Maakte jij al eens zelf pompoenbrood? Een lekker voedzaam tussendoortje, zeker met wat sinaasappelzeste en sesamzaadjes erbij. En helemaal niet moeilijk om te maken.

 

Naar het recept

Zo maak je deultieme pizza

Met onze tips bak je de beste krokante pizzabodem en haal je de beste Italiaan in jezelf naar boven.

 

Aan de slag

Waarom is spinazie gezond en hoe maak je ze lekker?

Spinazie is een lekkere bron van vitamines, antioxidanten én is superveelzijdig in de keuken. Ontdek alles over je favoriete bladgroente én onze combinatie voor heerlijke spinaziepesto..

 

Kom alles te weten

Nootjes maken van pompoenpitten

Wij gooien de pitjes van een pompoen niet weg, maar toveren ze om tot heerlijke nootjes. Perfect voor in je salade, lekker als topping voor je soep of heerlijk los uit het vuistje

 

Zo doe je het

Waarin kan je gember gebruiken?

Gember is gekend om z’n pittige smaak en geliefd om z’n gezonde kracht. Ontdek hoe en waarin je gember het best gebruikt. 

 

Kom alles te weten

Pimp je bokes 

Ben jij die lunchbox met de traditionele stapel boterhammen stiekem al een beetje beu gezien? Ontdek onze 3 ideeën om je lunchbox op te vrolijken.

 

Ontdek ze allemaal

Tips om sneller groenten te snijden

In de keuken moet het er vaak razendsnel aan toe gaan. Met deze tips zijn ajuin, ijsbergsla en paprika snijden al kinderspel. Wat zijn jouw snelle snijtrucjes? 

 

Ontdek alle stappen

10 frisse en gezonde tussendoortjes

Wij zorgen voor een extra portie energie en houden het gezond, met veel groentjes en fruit. We maken hapklare stukjes en stoppen ze op een stokje, handig voor onderweg.

 

Ontdek alle combinaties

Zo maak je jouw barbecue lekker én gezellig

Je stoefkruiden zorgen al voor de onweerstaanbare barbecuegeur. Met onze 5 tips en 2 recepten maak je er nog eens een heerlijk onvergetelijk moment van, beloofd!

 

Benieuwd

Zin in zomerse pannenkoeken

In de zomermaanden is het wel eens weer om te bakken, letterlijk en figuurlijk! Wij gaan aan de slag met pannenkoeken en geven ze een extra frisse of fruitige toets. Een dip met frambozen of ricotta-citroenvulling: wat kies jij?

 

Aan de slag

5 tips voor een duurzame picknick

Samen gezellig picknicken in de natuur op een zonnig dekentje: lekker! Wij maken het graag nog ietsje groener en geven je 5 tips voor een picknick met zo min mogelijk (food)waste. Kies jij al een leuk plekje uit?

 

Ontdek ze allemaal

3 x gazpacho om zelf te maken

Wanneer de nood aan verfrissing het hoogst is, is gazpacho (koude soep) altijd nabij! Met enkele groenten, fruit en lekkere smaakmakers kom je al een heel eind ver. Maak jij de Mexicaanse 'chilled' maïssoep, Franse koude Vichyssoise of Oosterse mango-gembersoep? Nu al benieuwd!

 

Naar de recepten

3 recepten voor nicecream

Zelf ijsjes maken kan perfect op basis van bevroren fruit. Wij gebruiken bananen, mixen ze in de blender en voegen er naar smaak andere ingrediënten aan toe. Bereid jij een heerlijke coupe met rood fruit, chocolade of knapperige koekjes?

 

Maak je ijsje

Leg de zon op je pizza

Wat leg jij zoal op je pizza? Met de tips van chef (p)Isa maak jij de krokantste bodem, bereid je de beste tomatensaus en beleg je al je stukjes met de zonnigste seizoensgroenten.

 

Naar de tips

Zelf icetea maken

Hemels lekker, heel gemakkelijk en heerlijk gezond. Kies jij voor gember-sinaasappelsap, groene thee met rozemarijn, citroen en citroentijm of rozenbottel met bosbessen?

 

Zo maak je ze

Nooit meer restjes yoghurt in de koelkast

Yoghurt barks zijn de beste restjesverwerkers voor die halfvolle potjes yoghurt in je koelkast. Even uitsmeren, versieren met fruit of knapperige nootjes, de diepvries in en hop: die verfrissende snack is zo gemaakt. Bye bye foodwaste! Voor welke toppings kies jij?

 

Ontdek ze allemaal

3 x heerlijke hummus

Deze Libanese lekkernij op basis van kikkererwten is superveelzijdig in toepassing én smaak. Je gebruikt hem als dip, broodbeleg of saladedressing. Wij gaan voor de homemade versie: echte blijvers die je bij elke gelegenheid op tafel zet.

Naar de recepten

3 x  vis op de BBQ

Wij leggen al eens graag een visje op de BBQ-rooster. Op een stokje, met een kruidig korstje of in een heerlijke papillot? Met deze drie gerechten voel je je als een vis in ‘t water achter het vuur. Smakelijk!

 

Tell me more!

3 originele recepten met groene asperges

Asperges op Vlaamse wijze blijft een topgerecht maar wij bewijzen met deze drie recepten dat het ook net iets anders kan. Ga jij voor de combo met halloumi, gerookte zalm of pistachenootjes

Laat maar komen

Verwennerij met gevulde pistolets

Zo'n krakend verse pistolet smaakt altijd beter in het weekend. Maar hij is nog heerlijker als je 'm vult met een smeuïg eitje, kaas en zalm, spek of avocado. Een mini-inspanning voor maxi-smaakpret!

 

Zo maak je 'm

Zelf tuinkers kweken

Bye bye food waste, welkom lekker fijne tafeldecoratie! Gooi je lege eierschalen niet te snel weg, maar kweek er eens tuinkers in. Een leuke binnenactiviteit voor tijdens de vakantie.

Zo doe je het

Recept voor springrolls 

Wanneer de lente daar is, zeggen wij: springrolls! Ideaal als zonnig hapje of lentefrisse lunch. Wij maken ze met komkommer, wortel, rode kool en pindasaus.

Maak ze lekker zelf

Gezonde vleesvervangers

Bij vleesvervangers poppen de groenteburgers, tofu of tempeh meteen op in ons hoofd. Maar er zijn nog een pak andere vervangers om uit te kiezen. Denk aan noten, peulvruchten, kazen of gewoon: andere groenten. Wij zetten de voordelen op een rij.

Ontdek alle vervangers

Maak je eigen veggieburger

Zo’n verrukkelijke vegetarische burger kan je eenvoudig zelf maken. Chef Claire doet het recept voor haar favoriete falafelburger uit de doeken en geeft tips voor 100% succes. Benieuwd?

Hier moet je zijn

Vegetarisch eten: let's go!

Je wil wat vaker vegetarisch eten, maar weet niet goed waar te beginnen? Onze tips helpen je meteen op weg. 

Kom alle tips te weten

Aha, zo verwerk je restjes kool

Nog wat kool over? Draai ze in één van onze smaakvolle tips. Kolen zijn groot en veelzijdig in de keuken (gelukkig!). Je kan hun bladeren vol vitamine C kwijt in jouw salade, soep, wok of wrap en je kan er zelfs chips of crumble van maken. Bye bye foodwaste!

Ontdek alle tips en recepten

Ga de VeggieChallenge aan

Samen eten we 30 dagen gezonder, lekkerder én duurzamer. En dat gaat heel gemakkelijk dankzij de verrassende vegetarische gerechten van onze Foodbag-chefs.  Door samen flexi, veggie of zelfs vegan te eten, happen we meer vezels en mineralen weg, besparen we een pak water én stoten we een hoop minder CO2 uit. En ‘t leukste van al: je doet het op je eigen manier.

 

Doe mee

Wat dip jij in je kaasfondue?

Met een heerlijke dampende pot gesmolten kaas haal je die besneeuwde bergtoppen en je favoriete skihut meteen in huis. Maar welke dippers serveer je erbij? In deze blog lees je hoe je al die kommetjes rijkelijk en smaakvol kan vullen.

Ontdek alle bijgerechten

11 tips om je bord te dresseren

Heerlijk gekookt met Foodbag, check! Maar hoe presenteer je al die ingrediënten nu mooi op je bord? Het oog - en je volgers op sociale media - wil ook wat. We geven je 11 tips die je helpen om je gerecht te dresseren. Nu al benieuwd naar jouw creatie!

Ontdek alle tips

Zo maak je gezond eten makkelijk

In drukke tijden is onze maaltijdbox vaak een echte lifesaver. Je krijgt alles voor jouw gevarieerd menu met verse ingrediënten rechtstreeks aan huis geleverd. Maar hoe zorg je ervoor dat je echt alle dagen makkelijk gezond kan eten? Chef, auteur en diëtist Michaël Sels weet raad. 

Kom alles te weten

Lichtmis voor grown-ups

Voor crêpes suzettes steek je de vlam in de pan! Met dit recept zorg je voor een heerlijk geslaagd pannenkoekenmoment.

Geef me het vuur

Welke voeding maakt je vrolijk ?

Lekker eten maakt gelukkig. En dat mag je heel letterlijk nemen. In deze blog ontdek je 10 ingrediënten die je een stevige ‘mood boost’ geven. Zo wuif je die blue monday vibes meteen weg 

Lees meer

Hoe hou je schorseneren nu wit?

Wij bewijzen het tegendeel! Schorseneren zijn geen vergeten groenten & hun bestemming is op jouw bord! Je kan de ‘winterasperge’ op veel verschillende manieren klaarmaken. Serveerde jij ze al eens als aperitiefhapje? Lees hoe je ze schoonmaakt, mooi wit houdt én wat je er allemaal mee kan! 

Ontdek de bereidingswijze en tips

Geef je oud brood een nieuw leven

Met Foodbag kook je op maat van je gezin en verspillen we samen zo min mogelijk voedsel. Maar wat met oud brood in huis? Niemand kauwt graag op die laatste droge sneetjes. Dus maken wij er iets heerlijk van, zoals wentelteefjes of croutons, en geven we tips om je brood goed te bewaren. 

Ontdek de recepten en tips

Lekker rond de vuurkorf  

Niets gezelliger dan samen keuvelen rond een warm vuurtje op jouw terras of in je tuin. Een lekker drankje en hapje erbij maakt het he-le-maal compleet. Chef Eva stopt de winterse tradities in een verrassend warm jasje. Maak jij zelf bisschopswijn of smelt je voor de winterijsjes met marshmallows?

Ontdek alle recepten

5 tips voor mooie foto's van al jouw gerechten

Met onze vijf tips laten we jouw culinaire hoogtepunt er extra beeldig uitzien. Spoiler: je hebt géén professionele camera nodig en speelt 't eenvoudig met je smartphone klaar.

Naar de tips

3 x gezonde dips

Sandra Bekkari biedt inspiratie voor je aperitief. Met haar recepten hou jij het origineel, fris en luchtig voor je bezoek. Ooit al hartige blauwebessendip geserveerd? Helemaal niet moeilijk! Laat die 'oohs' en 'aahs' maar komen.

 

Naar de recepten

Zo maak je zelf kerstversiering

We halen inspiratie uit de voorraadkast en versieren onze kerstboom met verrassende vormen van pasta of zoutdeeg. Maar ook in de fruitmand en je kruidenrek vind je heel wat DIY-knutselmateriaal. 

 

Ontdek al onze ideeën

Welke appels  gebruik ik voor mijn appelmoes?

Al  onze tips voor de lekkerste recepten met appels en peren van bij ons.

 

Ontdek het hier

Wat betekenen MSC en ASCop jouw visverpakking?

Af en toe een visje op je bord, dat is gezond. Maar we houden het natuurlijk graag duurzaam. Daarom leggen we je uit wat de labels MSC en ASC betekenen. Zo weet jij of je duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis gaat bereiden. We geven ook tips om op een duurzame manier om te gaan met vis.

 

Lees alle tips en weetjes

De perfecte vis bakken

In de pan, gepaneerd of in de oven: met onze handige tips is vis bakken vanaf nu kinderspel. 


Ontdek ze hier

Zo maak je een geslaagde pumpkin pie

Eind oktober lichten de Halloweengezichtjes uit pompoen weer op rond je huis! Wat een knutselpret: uithollen en snijden maar. Maar wat doe je met al die lekkere zoete vulling van je pompoen? Foodbag-chef Isa ging op zoek naar de roots van Halloween in Amerika en pluisde een recept uit voor de ideale pumpkin pie. Ze legt alles grondig uit, van de krokante bodem en smeuïge vulling tot een overheerlijke topping naar keuze.

Naar het recept

Hoe zorg je ervoor dat je kinderen gezond eten?

Leren eten is een heus ontdekkingsproces, zeker voor kleine kinderen. Wist je dat peuters en kleuters echt wel 'eten met hun ogen' omdat ze nog geen referentiekader hebben? Met deze tips van onze Foodbag-chefs, diëtiste Vicky De Beule (@positiefvoeden) en Katrijn De Bruyne (@mamasgezondetips) kom je al een heel eind ver in het proefproces. Zonder beteuterde gezichtjes aan tafel, beloofd!

 

Ontdek alle tips

Voor welk gerecht gebruik je welke olie 

Onze Foodbag-chefs maken je met alle plezier wegwijs in de keuken. Zeg nu zelf, er bestaan veel verschillende soorten olie. Gemaakt van kokos, avocado's, walnoten, olijven, maïs, zonnebloemen of sesam en druivenpitten ... Allemaal lekker, en soms heel speciaal, maar welke gebruik je wanneer? En zijn ze allemaal even gezond?

Kom meer te weten

Wat stop je wel in de diepvriezer en wat niet

Voeding invriezen is erg handig: het bewaart langer, je vermijdt voedselverspilling en je hebt altijd iets in huis om klaar te maken of op te warmen. Maar wat mag je nu wel en niet invriezen? Is het wel gezond? En mag je bepaalde zaken tweemaal invriezen? Het lijken eenvoudige vragen, maar het antwoord is iets complexer. Wij zetten alles duidelijk voor jou op een rij in onze nieuwe blog.

Ontdek alle tips

Wat is het verschil tussen THT en TGT

THT of TGT ... TOT wanneer zijn jouw ingrediënten nu goed en kan je ze 'veilig' bereiden of opeten? Hier ontdek je wat ‘Ten minste Houdbaar Tot’ en ‘Te Gebruiken Tot’ betekenen, wie het bepaalt, voor welke producten het geldt en wat de grootste verschillen zijn. We geven je ook enkele tips om de houdbaarheid te bewaken en te verlengen.

Meer weten

4 x overnight oats

Op zoek naar recepten voor overnight oats om de dag goed door te komen? Chef Eva zorgt voor vier snelle variaties met vier vaste ingrediënten. Gezond, voedzaam en ideaal als ontbijt of tussendoor. Ga jij voor zelfgemaakte koekjes, pannenkoeken of een andere variant?


Naar de recepten

3 x makkelijke mocktails

Samen klinken op het weekend, we doen niet liever! Frozen Bellini, Virgin Mojito met framboos of een mocktail met pompelmoes en tijm? Je kan ze allemaal meteen uittesten, want de recepten staan hier op onze blog. Proost!

Shake it

Inspiratie voor jouw zomerse kaasplank

Say cheese! Verras jezelf en je gasten eens met een lekker zomers kaasplankje, met Belgische kazen natuurlijk. In onze nieuwe blog vind je de nodige tips & tricks voor een kaasplank vol karakter, geserveerd in stijl.

Vertel me alles

3 x lekkere creaties met Danone Fruit van Hier

Fruit van hier, dat zorgt altijd voor extra smaakvol plezier. Deze fruityoghurt met Hoogstraten aardbeien van Danone is niet alleen lekker uit het potje, maar ook als yoghurtijsje of in een shake. Ontdek welk plezier jij er allemaal uit kan halen.

Laat het smaken

Gespot: zomersefoodtrends

Onze chefs Isa, Deborah, Claire, Jolien, Celine, Eva en Ellen zijn echte trendwatchers. Ze houden dagelijks de vinger aan de pols in de wereldkeuken en zijn op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. Ze proberen deze dan ook op een verrassende manier op jouw bord te krijgen. Wat heeft de zomer van 2021 te bieden?

Ontdek ze hier

Onze tips voor krokante zoete-aardappelfrietjes

Zoete aardappelfrietjes zetten we altijd met de grote glimlach op ons menu! Om ze te bakken, leg je ze best goed uit elkaar op de bakplaat. Maar weet jij hoe je ze echt krokant krijgt? Chef Isa geeft je tips & tricks van voor een resultaat met extra crunch. Succes!

Naar de tips

Dit zijn onze favoriete snijtechnieken

Een ‘schoon gesneden groentje’ oogt altijd impressionant en elegant. Goed nieuws als je soms je wenkbrauwen fronst bij het lezen van onze favoriete snijtechnieken. Binnenkort schud je ze als een ware professional uit je mouw. We leggen ze voor je uit, van paysanne tot brunoise. Ze oefenen laten we aan jou over.

Ontdek ze allemaal

Wat weet jij over tomaten?

Zomer = het hoogseizoen van de tomaten is aangebroken! Tijd om ze te plukken en te genieten van die sappige hap. Wat weet jij eigenlijk allemaal over deze rode vruchtgroente in je maaltijdbox? Pak uit met onze imposante tomatenweetjes.  

Lees meer

Welke asperges bestaan er?

Je zag al heel wat asperges in onze gerechten verschijnen. We zijn fan van hun smaak en veelzijdige toepassing, en noemen ze wel eens ‘het witte goud’. Maar ze bestaan in meerdere kleuren. Ken jij ze allemaal en weet je wat de verschillen zijn?

Ontdek meer

Mei Plasticvrij: onze tips

Wist je dat er jaarlijks zo’n 2,7 miljoen ton plastic in de zee terechtkomt? Inderdaad, dit moet anders! We verzamelden voor jou enkele eenvoudige tips zodat ook jij jouw steentje kan bijdragen.


Laat maar komen die tips

AHA! Dat zit er allemaal in een glas melk

Melk is niet alleen erg lekker, maar het bevat ook heel wat voedingswaarden. Maar wat zit er nu allemaal in een glas melk?


Vertel me meer

Creatief met restjes zuivel

Een geopend doosje room, een halve fles melk die wat over datum is of een verdwaald potje yoghurt in je koelkast. Hopla, de vuilbak in! Herken jij dit ook? Jammer, toch!? Kliekjes weggooien is zo passé. Wij geven je enkele tips hoe restjes zuivel jouw gerechten kunnen pimpen.


Naar de blog

Dit wist je nog niet over room

Met onze tips pak je voortaan blindelings het juiste brikje room uit de koelkast om je gerechten heerlijk romig te maken. Room, da’s een crème magique als je’t ons vraagt.


Vertel me meer

Zo maak jij de perfecte bechamelsaus

Chef Deborah - sausexpert bij Foodbag- onthult haar geheim voor de perfecte melksaus.


Ontdek onze tips

Pasen: cadeautjestijd!

Opnieuw in lockdown? Niets of niemand houdt onze paashaas tegen.


Benieuwd?

Moestuinieren in de stad

Drie tips voor kwekers zonder tuin


Toon me de tips

Proef 't seizoen op een sneetje brood

Bloemkool, spinazie en radijsjes: ze zijn er!


Lees meer

Onze favoriete keukenhulpjes

Niet te missen hebbedingen die koken een pak leuker maken.

Toon me de selectie

Bye Bye restjes: 3 x pastasalade

Samen tegen voedselverspilling.

Let's do it

Lockdown project:
focaccia art

En hoe je creatief voedselrestjes kan verwerken.

Benieuwd?

Eetbare bloemen op Valentijnsdag

Zeg het dit jaar fleurig en verfrissend anders.

Inspireer me

Een maaltijd op maat

Nood aan een portie duidelijkheid? Voor je uitgelegd: onze vaste hoeveelheden in je maaltijdbox.

Ontdek onze porties

Maak je eigen kruidenmix

Met onze instructies maak je zelf een smaakvolle kruidenmengeling, zonder zout

Inspireer me

Kookboeken onder de kerstboom

Deze pakjes zijn perfect voor elke Foodlover.

Toon me de boeken

Over padden, stoelen en champignons

Herfst, wind en regen ... én opeens staat het weer vol met paddenstoelen.

Vertel me meer

Blaas je bubbel omver met deze easy peasy decotips

Geef een eigentijdse twist aan de kerstsfeer in je huis.

Toon me de tips

Kaas en witloof, de perfecte combo

Met twee topleveranciers van bij ons stellen wij een heus witloof-kaasmenu samen.

Ontdek het menu

Trakteer je vrienden

Foodbag’s allerbeste ambassadeur dat ben jij. Echt waar! Daarom kan jij vanaf nu je eigen kortingscode delen met vrienden en familie.

Ontdek het hier

Dit wist je nog niet overspruitjes

Rauw, in de oven of in een stoemp ... er zijn zoveel manieren om deze kleine kooltjes klaar te maken. Wist je trouwens dat er in één portie spruitjes meer vitamine C zit dan een sinaasappel?

Ontdek alle weetjes

Koken met kinderen: 5 tips van Lieve Vandenweghe

Wij gingen langs bij Lieve Vandenweghe en vroegen haar hoe ze koken in de vakantie aanpakt met haar 2 kinderen in de keuken.

Naar de tips

Onze gezonde chocoladetaart

Een chocoladetaart maar dan gezond. Wat moet een mens nog meer hebben?

Ontdek het hier

Alles over de pastain jouw box

In deze blogpost doen we alles uit de doeken over onze pastaleverancier.

Tell me more!

De beste appelcrumble die je ooit gaat eten

Verwen jezelf met een overheerlijk potje appelcrumble!

Naar het recept!

3 salades met fruit uit onze fruitbox

Drie frisse fruitsalades die in een handomdraai op tafel staan.

Tell me more !

Zo maak jij de perfecte bloemkoolrijst

Van bloemkool tot rijst. Kom snel te weten hoe je deze lekkernij in een handomdraai op tafel tovert.

Lees het hier

Getest: zo bewaar jij je verse kruiden best

Met deze handige tips blijven je kruiden kraakvers.

Tell me more!

Ode aan onze Belgische leveranciers

Een bedankje aan onze leveranciers ... Want dat verdienen ze!

Lees het hier

Oh my latte 

Zomers maar toch lekker warm.

Naar het recept

5 leuke weetjes over ananas

benieuwd?

Spaar deze zomer mee voor jouw Philips hakmolen

Ontvang deze zomer drie keer Foodbag en krijg een hakmolen van Philips.

Vertel me meer!

In de koelkast of niet? 

Groenten en fruit gaan langer mee in de koelkast ... of niet? 

Benieuwd?

Een cocktail met bier? Ja, natuurlijk! 

Wij gingen aan de slag met Rodenbach FruitAge voor een fruitzonderlijk frisse cocktail die bovendien klaar is in 2 minuutjes.

Vertel me meer

Ooit al eens rabarber-flapjes gemaakt? 

Nog niet maar klinkt heerlijk!

Naar het recept

5 dingen die je nog niet wist over aubergines 

Nu helemaal in het seizoen!

Aha!

Maak kennis met Herbamare 

Zout met meer smaak, dat kan!

Lees het hier

Moederdagontbijt: gevulde pistolet, met ei, zalm of spek

 

Heerlijk, snel en makkelijk, zo hebben we onze ontbijtjes het liefst. Deze gevulde pistolets met ei en zalm of spek zijn zo eenvoudig, dat zelfs een kind ze kan maken.

Naar het recept!

Muziek in de keuken: 3 heerlijke Spotify-playlists

 

Koken wordt nog leuker met een streepje muziek op de achtergrond.

ontdek het hier!

Dit wist je nog niet over Wim Ballieu

 

Maak kennis met de man achter Balls & Glory!

Lees het hier

Paaseitjes deluxe

 

Een chocolade paasei gevuld met cheesecake is toch het ultieme paasdessert?

Maak ze zelf

Zero waste chips

 

Chips eten én terwijl recycleren? Daar doen wij graag aan mee!

Geef me het recept

Dit zijn dé basics in de Sanakeuken

 

Zorg dat je deze ingrediënten in huis hebt en kook als een echte Sanista!

Vertel me meer

Ken jij Cornet al?

Maak kennis met dit fantastisch Belgisch bier!

Vertel me meer

10 dingen die je nog niet wist over zout

 

Het zoutste water ter wereld? Wij verklappen het hier!

Vertel me meer

Dit wist jij nog niet over spinazie

 

Word je nu echt sterk van spinazie? Wij verklappen het hier!

Vertel me meer

Bye bye voedselverspilling: onze tips tegen foodwaste

 

Een handig dossier vol recepten, tips & tricks.

Aan de slag!

Koekjes maken doe je zo

 

En dat zonder chemische kleurstoffen!

Maak ze zelf

3 x stoemp: de beste combo's

 

Ontdek onze favorieten

Maak komaf met Blue Monday. Foodbag weet raad!

 

Ontdek het recept

Tip: houd je goede voornemens vol

En je maakt ook nog eens kans op een kookboekenpakket.

Vertel meer!

Recept: driekoningentaart van Foodbag

Wie vindt de boon?

Naar het recept!

Feesthapje: pakketjes van rode biet en blauwe kaas

Scoren bij je gasten zal je doen!

Naar het recept!

Alcoholvrije feesten? Probeer deze virgin pisco sour!

Zo tchingt iedereen in je gezelschap mee op het nieuwe jaar!

Naar het recept!

Feesttip: taart decoreren, zo eenvoudig is het

Met amper twee stukken bestek maak jij een prachtige feesttaart!

Ontdek het hier

Win een bezoek aan brouwerij De Koninck of een cadeaubon t.w.v. 50 euro

Bestel een feestmenu en win!

Steun een goed doel met de saffraan uit ons feestmenu

(H)eerlijke saffraan

Het verschil tussen een mandarijn en clementine? Foodbag weet raad!

 

Eindelijk een antwoord!

Geef schwung aan je gerecht: kook eens met bier

Wij leren je de kneepjes van het vak

Mmm ja!

Een lekker alternatief voor koffie: de beetroot latte

Een zachtroze herfstdrankje

Mmm ja!

Heerlijk herfstontbijt: apple pie porridge

Om je te wapenen tegen het herfstweer

Ontdek het recept!

Handig, dit maak je met dat restje pickles

Grote schoonmaak in de koelkast!

Ontdek het recept!

Recept: zelfgemaakte hondenkoekjes

Verwen je viervoeter

Ontdek het recept!

5 tips voor de perfecte lunch

Ook genoeg van dat smoske kaas?

je collega's jaloers maken?

3x gezonde tussendoortjes

voor op school of op het werk

hongertje?

Zo zet je thuis het beste kopje koffie

met tips van professionele koffiebranders

Net als een échte barista

3 x maïs voor bij de bbq

Maïs altijd hetzelfde? Niet met onze recepten!

Ontdek ze allemaal

Snel en efficiënt scampi's pellen

Zo doe je dat!

Ook zo benieuwd?

Geef je bessen instant punch

Deze twee geheime ingrediënten geven je aardbeien net dat tikje extra!

Vertel me meer!

Jouw Foodbag bewaren

Zo ga je aan de slag!

Ik ben benieuwd

Zo weet je dat het rijp is

Bye bye bruine avocado's!

Ik wil meer weten

Dé redding op hete dagen: gazpacho

Laat je verleiden door deze zomerklassieker! 

Eens proberen!

Zelf kruidenboter maken

Maak kennis met onze 4 verrassende combinaties!

Ik ben benieuwd!

Op en top Belgische 
waterijsjes

En ze zijn nog eens gezond ook!

Ontdek ons verfrissende recept

Juli en augustus: deze groenten en fruit zijn op hun best

Hoog tijd voor een overzicht van de lekkerste seizoensgroenten en -fruit!

Wat is jouw favoriet?

10 dingen die je nog niet wist over tomaten

Tomaten, een culinaire evidentie, terwijl ze eigenlijk pas rond 1800 in Europa terechtkwamen.

 

ik wil meer weten!

Zo grill jij je nectarines perfect

Wij verklappen je onze trucjes voor de perfecte grill-lijnen.

Ontdek onze tips

De beste Sana-tips om een BBQ te overleven

Met de tips van Sandra Bekkari houd je de volgende barbecue lekker, licht en Sana-proof.

Laat maar komen die tips

Brainfood tijdens de examenperiode

Drie van onze favoriete recepten om de blok door te komen!

Ontdek het recept

Dit is de beste citroen-meringuetaart ooit

Dit geheim recept geven we graag prijs want lekkere desserts zijn gemaakt om te delen, toch?

Ontdek het recept

3 x aardappelsalade

Wij selecteerden met veel plezier enkele recepten die jouw barbecue naar een hoger niveau tillen

Ik ben benieuwd