Foodbag Logo

Onze Belgische leveranciers

Maak kennis met de mensen achter onze kraakverse ingrediënten

Veggie spreads uit Ieper
BonMushIeper
Veggie spreads uit Ieper

Kwaliteitsvolle producten met een twist. Bij BonRill zetten ze de kennis en ervaring van het verleden in verbinding met het nu. De inmiddels 5e generatie (met Caroline op kop) staat garant voor lekkere kwaliteitsvolle producten met een vernieuwende twist. Ze ontwikkelden namelijk een veggie assortiment op basis van lokaal geteelde oesterzwammen.

Door de herkenbare smaak en structuur verlagen ze bij veel mensen de veggie drempel. Maak kennis met BonRill en ‘Become a flexitarian without noticing it’.

Vlees van eigen kweek
MeatierSchore
Vlees van eigen kweek

Sinds 1996 is het familiebedrijf Meatier gespecialiseerd in vlees van eigen kweek.

De runderen, kalveren en lammeren grazen er op groene akkers in het West-Vlaamse Schore. Zo staat Meatier dicht bij de natuur, en kweken en verwerken ze hun dieren steeds met oog voor kwaliteit.

Lekker groen
GreenwayGent
Lekker groen

Wie Greenway zegt, zegt gezond, lekker en duurzaam.

Al meer dan 20 jaar maakt het team van Greenway er een uitdaging van om zelfs de grootste vleesliefhebbers te verleiden met lekkere vegetarische en veganistische producten.

In hun assortiment vind je naast de Greenway Burger (Winnaar "Beste Product van het jaar 2019-2020") en de Greenway Chipolata zelfs Greenway Gehakt, maar ook een heerlijke plantaardige falafel.

Trots op tomaten
Stoffels TomatenRijkevorsel
Trots op tomaten

Tomaten van eigen bodem bomvol smaak, die vind je bij Stoffels Tomaten.

Voor elk Foodbag-gerecht leveren zij de meest passende tomaat en tillen zo elke gerecht mee naar een hoger niveau.

Bovendien kweekt deze Belgische leverancier tomaten van topkwaliteit en dat met respect voor de natuur! Natuurlijk zijn wij fan.

Biologische kruidenplantjes
VegobelDuffel
Biologische kruidenplantjes

Kruidenkwekerij Vegobel is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in biologische specerijen. Het familiebedrijf uit Duffel gaat duurzaam om met grondstoffen, zet in op innovatieve technieken en werkt met 100% gerecycleerde verpakkingen.

Wist je dat je hun Foodbag-plantjes zelf kan verpotten en verder kan laten groeien? Een smaakvolle topper bij elk gerecht!


Champignons uit eigen grond
LesageBavikhove
Champignons uit eigen grond

Al drie generaties lang teelt Lesage 100% Belgische champignons aan de oevers van de Leie in het West-Vlaamse Bavikhove.

Dat doen ze enkel en alleen op basis van grondstoffen van lokale leveranciers én op een milieuvriendelijke manier (zonder bestrijdingsmiddelen). Na de handpluk belanden ze elke week netjes en vers in jouw box.

100% natura
NaturaCiney
100% natura

Wat begon met een potje mayonaise groeide al snel uit tot iets veel groter.

Bij Natura worden de sauzen gemaakt zoals je het thuis zelf zou doen. Zonder toevoeging van bewaarmiddelen en met extra veel liefde. Van mayonaise tot vinaigrette en zelfs confits, ze hebben alles in huis om onze Foodbag-gerechten naar een hoger niveau te tillen.


100% Belgische bio forel sinds 1935
Forelkwekerij MathonetMalmedy
100% Belgische bio forel sinds 1935

Al drie generaties lang kweekt familie Mathonet op ambachtelijke wijze forel. De kwekerij wordt gevoed door twee rivieren, die klateren dankzij de vinnen van de regenboogforel. Mathonet is ook pionier in het kweken van 100% Belgische bioforel. Dit milieuvriendelijke familiebedrijf staat voor kwaliteitsforel zonder voedseladditieven en conserveermiddel. Een echt Waals streekproduct! Wij zijn fan!


Artisanale granola uit Koekelare
Xavies' GranolaKoekelare
Artisanale granola uit Koekelare

Geef jezelf een gezonde kickstart van de dag met de heerlijke granola van Xavies' en Sandra Bekkari.

Deze granola zit ook bomvol voedzame ingrediënten zoals cashewnoten en pompoenpitten. Hierdoor is de granola zeer rijk aan vitamines, mineralen en vezels.

Sandra werkt hiervoor samen met Xavie Battel. Zij heeft met ‘Xavies’ haar eigen merk en eigen bakkerij in Koekelare, waar de granola wekelijks artisanaal wordt gebakken. Dankzij haar ervaring als industrieel ingenieur en productontwikkelaar in de voedingssector ontwikkelt ze de perfecte granola zodat jij energie hebt tot de middag!

loading

Aan het laden...