Zo maak jij de perfecte bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is ideaal om je favoriete rijstgerechten te maken … met een extra portie groenten. Jij serveert voor een keer iets minder koolhydraten en de kinderen zullen het niet eens merken.

De bloemkoolrijst

 

 

Bloemkoolrijst maken is helemaal niet moeilijk.

  • Verwijder de bladeren van de bloemkool. Was en dep de bloemkool goed droog.


  • Raspen: Je hoeft de bloemkool niet in roosjes te verdelen. Laat de bloemkool in zijn geheel, zo heb je meer houvast. Rasp de kool met de fijne kant van je rasp tot rijst.


  • Hakmolen: Ben jij al in het bezit van de geweldige hakmolen die we bij Foodbag meegeven? Verdeel de bloemkool dan wel in roosjes en maal ze in de hakmolen tot je de structuur van rijst hebt.


  • Tip: schil de stronk en rasp ook de stronk mee.
  • Bereidingstips

     

  • In de microgolfoven: Doe de rijst in een ruime schaal en verwarm twee minuten op vol vermogen.
    Schep om en verwarm nog twee minuten.


  • Bakken: Doe een klontje boter of wat olijfolie in een wokpan en bak gedurende drie minuten op hoog vuur.


  • Koken: Je kan bloemkoolrijst koken maar dan kan platgekookte rijst wel eens het resultaat zijn. Kies liever voor een van bovenstaande opties of doe de rijst in een vergiet en giet er heet water uit de waterkoker op.
  • Combinatietips

     

    Wij vinden bloemkoolrijst lekker in een poké bowl met een stukje vis en een hoop groentjes of gewoon puur natuur met extra veel verse kruiden. Ook voor een curry is deze rijst de perfecte match. In de week van 17/8 laten we je al eens proeven en stoppen we een ricebowl van bloemkool met tempeh en frisse groentjes in je Foodbag.

    PS: je kan hem nu al bestellen. Heb jij onze hakmolen nog niet in de wacht kunnen slepen, lees hier dan snel wat je moet doen en maak bloemkoolrijst in 1,2,3.