3 ideeën om je lunchbox te pimpen

Een lekere lunch, daar wordt iedereen vrolijk van. Maar wat geef of neem jij elke dag mee als middagmaal? Weg met die traditionele stapel boterhammen. Wij maken er iets leuks van!

Stop een persoonlijke boodschap bij je lunch

 

Niets leuker dan mooie woorden aan jou gericht in je lunchbox. Je zou het op een papiertje kunnen schrijven maar waarom niet eens op een banaan? Geen papierverspilling en lachende gezichtjes bij het openen van de lunchbox. Gebruik een stift of tandenstoker om je boodschap op de banaan te schrijven.

Geef je lunch meer kleur

Twee witte of bruine boterhammen in een brooddoos, dat vinden we maar basic. Met dit recept geven we wat meer kleur aan de lunch. Of liever: aan je eitjes. Simpel, lekker en verrassend.

Dit heb je nodig

  • Eén of meerdere eitjes
  • Rode bietensap

Zo maak je het

  • Breng water aan de kook en kook het ei hard in 10 min.
  • Laat het ei afkoelen.
  • Doe het rode bietensapin een kommetje, leg het hardgekookt ei erin en bewaar het zo’n 12 u lang afgedekt in de koelkast.

Kinderen zijn niet altijd even makkelijke eters. Daarom is het interessant om de lunch zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Met leuke vormpjes geef je het oog ook wat.

Je kan de uitgedrukte vormen brood zelfs invriezen, zo heb je er altijd bij de hand. Vergeet dan wel niet om ze een dag op voorhand te ontdooien.

Liever toch iets meer volwassen? Snijd je boterhammen dan in reepjes of driehoeken.

TIP: vormpjes uitsteken zorgt voor veel broodafval. Maak er croutons of een klassieke broodpudding  mee.