Dit heb je nodig
- 40 g gezouten boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 g fondantsuiker
- 40 g fondantchocolade
- 40 g poedersuiker
- 1 el maïzena
- spuitzak
- bakpapier
Bereiding
- Laat de boter op kamertemperatuur komen (zie tip).
- Snijd de fondantsuiker in blokjes.
- Klop de boter samen met de vanillesuiker op tot een witte massa. Voeg vervolgens de blokjes fondantsuiker toe en klop verder tot een luchtige massa. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk lucht in de massa klopt. Dat gaat het best met een klopper.
- Neem het bakpapier en schik het op een bakplaat of schaal die je makkelijk in de koelkast kan schuiven. Vul vervolgens een spuitzak met de botermassa en spuit er op het bakpapier schijfjes mee van zo’n 4-5 cm breed en 1 cm dik. Dit wordt de vulling.
- Laat de schijfjes minstens 2u opstijven in de koelkast.
- Smelt naar het einde toe de fondantchocolade au bain-marie. Meng het poedersuiker samen met de maïzena in een kom.
- Dompel met je linkerhand de opgestijfde schijfjes eerst volledig onder in de chocolade en laat goed uitlekken. Schep ze met je rechterhand vervolgens door het suikermengsel en leg opnieuw op de plaat met bakpapier. Laat alles nog even goed opstijven en dan: aanvallen!
TIP - Zorg ervoor dat je boter goed op kamertemperatuur is. Zo kan je alles makkelijk opkloppen.
Stel je eigen menu samen
Quick&Easy
Tweekazenrisotto met mosterdspek
champignons en wortel
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Kip curry met rijst
ananas en wokgroenten
Quick&Easy
Quiche met witte vis
pompoen en prei
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Zalmburger met broccolipuree
en tartaarsaus
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Kippenbil met appelmoes, frietjes
en salade
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Valentijnsburger
met macaroni in tomatensaus
Quick&Easy
Wok met varkensreepjes en pindasaus
met noedels, paksoi en paprika
Original
Fishsticks met zoete-aardappelpuree
en paksoi
Original
Pittige penne met chorizo
spinazie en prei
Original
Crispy kipburger met groentefrietjes
met honing-mosterdsausje en salade
Original
Rosbief met savooi-champignonrisotto
met savooikoolchips en truffelolie
Original
Ravioloni met kreeft in preisaus
met grijze garnalen en shiso-olie
Original
Pancetta-witloofrolletjes
in kaaussaus, met landkerspuree
Original
Noedels met gehakt en Chinese kool
in Aziatische bouillon
Original
Tajine met kip en olijven
citroen en couscous
Veggie
Vegan
Empanadas met champignons en bonen
met pompoensalade en veenbessenkonfijt
Veggie
Vegan
Vegan cordon bleu met pastinaakpuree
en gebakken witloof
Veggie
Vegan
Lasagne met linzen en spitskool
zongedroogde tomaten en kruidige korst
Veggie
Curry masala met aji-verdesaus
wortel, spruitjes en volkoren rijst
Veggie
Ravioloni met scamorza en radicchio
met champignons en witte wijnsaus
Veggie
Pita met homemade rodebiet-falafel
koolsla en looksaus
Veggie
Pasta 'carbonara' met portobello
en spinazie
Sana
Makreel met spruitjes en rode biet
gember-sinaasdressing en andijviesalade
Sana
Nasi goreng met kip
met volkoren rijst
Sana
Veggie
Knolseldersteak met linzen en prei
met kappertjes-mosterdsaus
Sana
Stroganoff met varkensmignonette
met papika en bloemkoolrijst
Sana
Veggie
Zoete aardappel met portobello
avocado en tomatensalsa
Heat&Eat
Veggie
Kindvriendelijk
Kant-en-klare vegetarische lasagne
met seizoensgroenten
Heat&Eat
Kant-en-klare macaroni met ham en kaas
en een kaaskorstje
Heat&Eat
Veggie
Kant-en-klare chili sin carne
met rijst, zure room en koriander
Heat&Eat
Kant-en-klare kip met champignonsaus
met gevulde tomaat, boontjes en puree
Heat&Eat
Kant-en-klare penne met spek
met boschampignons, erwtjes en kaassaus
Heat&Eat
Sana
Kant-en-klare kip in kokos-pindasaus
met spinazie, paprika en pindanoten (Sana)