De lekkerste sneeuwbal bereid je zo

Sommige sneeuwballen zijn leuk om mee te gooien. Andere zijn heerlijk om op te eten! Hoezo? Chef Deborah geeft haar recept voor de lekkerste sneeuwbal prijs.

Dit heb je nodig

  • 40 g gezouten boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g fondantsuiker
  • 40 g fondantchocolade
  • 40 g poedersuiker
  • 1 el maïzena
  • spuitzak
  • bakpapier

Bereiding

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen (zie tip).
  2. Snijd de fondantsuiker in blokjes.
  3. Klop de boter samen met de vanillesuiker op tot een witte massa. Voeg vervolgens de blokjes fondantsuiker toe en klop verder tot een luchtige massa. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk lucht in de massa klopt. Dat gaat het best met een klopper.
  4. Neem het bakpapier en schik het op een bakplaat of schaal die je makkelijk in de koelkast kan schuiven. Vul vervolgens een spuitzak met de botermassa en spuit er op het bakpapier schijfjes mee van zo’n 4-5 cm breed en 1 cm dik. Dit wordt de vulling.
  5. Laat de schijfjes minstens 2u opstijven in de koelkast.
  6. Smelt naar het einde toe de fondantchocolade au bain-marie. Meng het poedersuiker samen met de maïzena in een kom.
  7. Dompel met je linkerhand de opgestijfde schijfjes eerst volledig onder in de chocolade en laat goed uitlekken. Schep ze met je rechterhand vervolgens door het suikermengsel en leg opnieuw op de plaat met bakpapier. Laat alles nog even goed opstijven en dan: aanvallen!

TIP - Zorg ervoor dat je boter goed op kamertemperatuur is. Zo kan je alles makkelijk opkloppen.