Dit heb je nodig
- 40 g gezouten boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 g fondantsuiker
- 40 g fondantchocolade
- 40 g poedersuiker
- 1 el maïzena
- spuitzak
- bakpapier
Bereiding
- Laat de boter op kamertemperatuur komen (zie tip).
- Snijd de fondantsuiker in blokjes.
- Klop de boter samen met de vanillesuiker op tot een witte massa. Voeg vervolgens de blokjes fondantsuiker toe en klop verder tot een luchtige massa. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk lucht in de massa klopt. Dat gaat het best met een klopper.
- Neem het bakpapier en schik het op een bakplaat of schaal die je makkelijk in de koelkast kan schuiven. Vul vervolgens een spuitzak met de botermassa en spuit er op het bakpapier schijfjes mee van zo’n 4-5 cm breed en 1 cm dik. Dit wordt de vulling.
- Laat de schijfjes minstens 2u opstijven in de koelkast.
- Smelt naar het einde toe de fondantchocolade au bain-marie. Meng het poedersuiker samen met de maïzena in een kom.
- Dompel met je linkerhand de opgestijfde schijfjes eerst volledig onder in de chocolade en laat goed uitlekken. Schep ze met je rechterhand vervolgens door het suikermengsel en leg opnieuw op de plaat met bakpapier. Laat alles nog even goed opstijven en dan: aanvallen!
TIP - Zorg ervoor dat je boter goed op kamertemperatuur is. Zo kan je alles makkelijk opkloppen.
Stel je eigen menu samen
Quick&Easy
BBQ-proof
Zalm met broccolipuree
en frisse tartaarsaus
Quick&Easy
Tacoschelpen met chili con carne
avocado, paprika en cheddarkaas
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Zomerse mac 'n cheese met spekjes
kerstomaatjes en broccoli
Quick&Easy
Boomstammetje met krieltjessalade
boontjes en graanmosterdsaus
Quick&Easy
Klassieker
Romige pasta met kip
champignons en spinazie
Quick&Easy
Rijst met gehakt en currysaus
wortel, paprika en gefrituurde uitjes
Quick&Easy
Pita shoarma van varkenslapje
koolslaatje en looksaus
Quick&Easy
Publiekslieveling
Spaghetti met gehaktballetjes
en tomatensaus
Original
Pita met scampi
avocado, radijs en komkommer
Original
Klassieker
Oostendse aardappel
met grijze garnalen en prei
Original
Pasta met varkenslapje en rode pesto
met kerstomaatjes
Original
BBQ-proof
Kruidige kip met maïs
zoete aardappelwedges en witte kool
Original
Wrap rundreepjes met truffelmayonaise
gegrilde courgette en zongedroogde tomaat
Original
Mini-gehaktbroodjes met tomatensaus
met gefrituurde aubergine en rijst
Original
Sticky chicken met noedels
wortel, gember en Chinese kool
Veggie
Vegetarische tomate farcie
met boontjes en geroosterde patatjes
Veggie
Vegan
Risotto met groene asperges
broccoli en amandelen
Veggie
Vegan
Noedelsalade met rode kool
pindadressing en sinaasappel
Veggie
Verse pasta met Berloumi
aubergine en courgette
Veggie
Pizza met mozzarella
kerstomaten, courgette en rucola
Veggie
Taboulé met geroosterde groenten
en yoghurtsaus
Sana
Klassieker
Bouillabaisse met witte vis
prei, selder en kikkererwten
Sana
Flatbread met kalkoengehakt
en baba ganoush
Sana
Kip curry met broccolicouscous
granaatappel, paprika en kerstomaatjes
Sana
BBQ-proof
Kotelet met gegrilde spitskool
en frisse Aziatische boontjessalade
Veggie
Sana
Gevulde puntpaprika met farro
getakaas, rucola en courgette
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare lasagne
met gehakt en een kaaskorstje (600g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare scampi diabolique
met tagliatelle en courgette (470g)
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare balletjes in tomatensaus
met puree (500g)
Veggie
Kant&Klaar
Kant-en-klare chili sin carne
met rijst, zure room en koriander (450g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare rode poon met butternutcrème
met jonge wortelen, bloemkool en broccoli (400g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare Koreaanse bolognaise
met gember en chili (405g)
Sana
Kant&Klaar
Kant-en-klare puree parmentier
met knolselder, spinazie en prei (400g)
Kant&Klaar
50% veggies
Kant-en-klare kip met fijne lentegroenten
met krielaardappelen in supremesaus (450g)
Kant&Klaar
Salade
Kant-en-klare koude noedelsalade met scampi
met sesam-sojadressing (330g)