⏰ Bestel je Foodbag deze week vóór woensdag 9u!
Dit heb je nodig
- 40 g gezouten boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 g fondantsuiker
- 40 g fondantchocolade
- 40 g poedersuiker
- 1 el maïzena
- spuitzak
- bakpapier
Bereiding
- Laat de boter op kamertemperatuur komen (zie tip).
- Snijd de fondantsuiker in blokjes.
- Klop de boter samen met de vanillesuiker op tot een witte massa. Voeg vervolgens de blokjes fondantsuiker toe en klop verder tot een luchtige massa. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk lucht in de massa klopt. Dat gaat het best met een klopper.
- Neem het bakpapier en schik het op een bakplaat of schaal die je makkelijk in de koelkast kan schuiven. Vul vervolgens een spuitzak met de botermassa en spuit er op het bakpapier schijfjes mee van zo’n 4-5 cm breed en 1 cm dik. Dit wordt de vulling.
- Laat de schijfjes minstens 2u opstijven in de koelkast.
- Smelt naar het einde toe de fondantchocolade au bain-marie. Meng het poedersuiker samen met de maïzena in een kom.
- Dompel met je linkerhand de opgestijfde schijfjes eerst volledig onder in de chocolade en laat goed uitlekken. Schep ze met je rechterhand vervolgens door het suikermengsel en leg opnieuw op de plaat met bakpapier. Laat alles nog even goed opstijven en dan: aanvallen!
TIP - Zorg ervoor dat je boter goed op kamertemperatuur is. Zo kan je alles makkelijk opkloppen.
Stel je eigen menu samen
Original
Tataki van steak met rijst en paksoi
met wortel en champignon
Quick&Easy
Kippenbil met groentjes uit de oven
en bieslooksausje
Original
Verse pasta met asperges
gehakt en champignons
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Chipolata met aardappelen
en broccoli
Sana
Salade met tonijn en mozzarella
avocado en appel
Quick&Easy
Gegratineerde chili con carne
met rijst, paprika en tortillachips
Quick&Easy
Publiekslieveling
Pizza bianca met gerookte zalm
met tomaat en courgette
Veggie
Vegan
Kokosrijst met sticky tofu
met wortel, aubergine en munt
Original
Publiekslieveling
Pittige polpette in puntpaprikasaus
met puree
Veggie
Vegan
Loaded sweet potato fries
met guacamole, paprika en 'kaas'saus
Veggie
Sana
Groene shakshuka met asperges
courgette, paprika en labneh
Veggie
Pita met falafelballetjes
kruidige yoghurt en komkommer
Quick&Easy
Wok met varkensreepjes en pindasaus
met noedels, paksoi en paprika
Veggie
Sana
Qintiburger met geroosterde wortel
bloemkool en bloemkoolcrème
Original
Gevulde courgette met makreel
en orzo
Original
Traybake van zwarte pens
met krieltjes, kool en rode appel
Veggie
Vegan
Vegan spaghetti 'nduja'
met wortel en basilicum
Quick&Easy
Publiekslieveling
Chicken hotdog
met groentefrietjes
Veggie
Gnocchi van wortel met pestosaus
broccoli en champignons
Veggie
Pasta 'carbonara' met portobello
en spinazie
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Gegratineerde penne bolognaise
met kippenworst, champignon, wortel
Sana
Groenterolletjes
met mignonette en verse kruiden
Quick&Easy
Nasi goreng met hamblokjes
wortel en groene paprika
Original
Rijstsalade met kip en geta
met rode biet en kruidige dressing
Original
Flatbread met Mexicaanse kip
en aubergine
Sana
Chicken curry met rijst
met kokosmelk
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare lasagne
met gehakt en een kaaskorstje (600g)
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare mac 'n cheese
met ham en kaas (500g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare tortellini met gehakt
champignons en spinazie (450g)
Veggie
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare veggie lasagne
met seizoensgroenten (450g)
Kant&Klaar
50% groenten
Kant-en-klare kip met fijne groenten
met krieltjes in supremesaus (450g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare tikka masala
met balletjes en broccoli (470g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare scampi diabolique
met tagliatelle en courgette (450g)
Kant&Klaar
Salade
Kant-en-klare koude noedelsalade met scampi
met sesam-sojadressing (370g)
Sana
Kant&Klaar
Kant-en-klare kalkoen met knolselderpuree
met paprikasaus en wortel (400g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare balletjes met stamppot
van zoete aardappel en kerstomaten (400g)
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare ovenschotel met gehakt
met spinaziepuree en witte saus (570g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare kabeljauw met puree
met een kruidenkorstje en prei (500g)