Deze groenten en fruit bewaar je beter niet in de koelkast

 

Soms is het lekker makkelijk alle boodschappen meteen in de koelkast te dumpen maar deze producten bewaar je liever op een andere plek!

Algemeen

 

Groenten bewaar je over het algemeen best in de schuif onderaan je ijskast. Daar ligt de temperatuur het laagst en zo zullen je groenten langer meegaan. Of toch niet? Sommige producten bewaar je beter ergens anders … 

 

Aardappelen 

 

Door de koude zou zetmeel sneller in suiker omgezet worden. Gevolg? Een zoete (daar zit niemand op te wachten) smaak én zanderige textuur. Nee, bedankt! Op een koele, donkere plaats blijven jouw aardappelen wel tot 3 weken goed.

Ui en knoflook

Een ui neem snel vocht, van bijvoorbeeld andere groenten, op en gaat daardoor sneller rotten. Daarom bewaar je die ook best in en netje of een mand, dan kunnen ze wat ‘ademen’. Hetzelfde geldt voor knoflook. 

Kersen

Zowel van kersen als andere rode vruchten komt hun smaak beter tot hun recht als je ze buiten de koelkast bewaart. Reken er wel op dat dit soort fruit best snel opeet … alsof dat een opgave is! 

Meloen

Niks beter dan een lekker sappig stukje meloen, toch? Daarom laat je die best nog even rijpen als je die gekocht hebt. Een meloen die klaar is om te eten, zou je geblinddoekt moeten ruiken, zeggen ze wel eens. 

Tomaten

Deze groente droogt uit in de koelkast en laat ons eerlijk zijn, niemand is fan van een melige tomaat. Laat een tomaat daarom liever rustig rijpen op een koele, droge plek. Een kelder is ideaal maar ook in jouw keukenkast kan een tomaat lekker sappig en vol van smaak worden hoor!