Heerlijk herfstontbijt: apple pie porridge

Vaarwel lichte zomerontbijtjes, hallo hartverwarmende gerechtjes!

Oké, er is geen ontkennen meer aan: het is herfst. Op miezerige ochtenden grijpen we nu liever naar een warm ontbijt in plaats van onze kom vers fruit met yoghurt. Onze favoriet van het moment: apple pie porridge. Een romige havermoutpap met een aroma van appeltaart. Heerlijk en klaar in een handomdraai.

Ingrediënten, voor 2 porties

-3 appels, geschild en in stukjes gesneden
-1 el honing
-1 kl kaneel
-1/2 kl gemberpoeder
-snuifje nootmuskaat
-snuifje zout
-70 g havervlokken
-300 ml melk (volle, halfvolle, soja, haver, rijst, ...)
-50 ml water
-40 g rozijnen
-optioneel: vijgen, granola, yoghurt

 

Zo maak je het

1) Schep de appelblokjes, de honing, de kaneel, het gemberpoeder, de nootmuskaat en het zout en in een steelpannetje en zet op een zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat 4-5 min. pruttelen tot de appelstukjes zacht worden. Ziet het er te droog uit? Voeg dan een scheutje water toe. 

2) Schep de helft van het appelmengsel uit de pan en zet opzij. 

3) Voeg de havervlokken toe aan de steelpan (bij de rest van het appelmengsel), samen met de melk, het water en de rozijnen. Laat 7-8 min. garen op een zacht vuur of tot de havervlokken zacht zijn. Roer regelmatig. 

4) Schep de apple pie porridge in twee kommetjes en werk af met de rest van het appelmengsel. 

5) De apple pie porridge is heerlijk op zich, maar afwerken kan je met een handje granola, verse vijgen of wat yoghurt. Smakelijk!