Foodbag’s gezonde chocoladetaart

Niets zo lekker als een lekkere chocoladetaart met een warm kopje koffie (of een frisse iced latte met deze temperaturen). Het enige nadeel: de berg calorieën die erin verstopt zit. Wij gingen aan de slag in onze keuken en zochten en gezond(er) alternatief voor deze zoete zonde.

Dit heb je nodig

Voor de taart:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 gram boekweitmeel
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • ½ koffielepel bakpoeder
  • ½ koffielepel zout
  • 150 gram kokosbloemsuiker
  • 80 gram pure chocolade
  • 180 ml water
  • 53 gram yoghurt
  • 56 gram 100% pindakaas
  • 2 eetlepels vanille extract

Voor de topping:

  • 3 eetlepels 100% pindakaas
  • 6 eetlepels amandelmelk
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker

Voor de afwerking:

  • Rood fruit

Zo maak je het

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • Rol het bladerdeeg uit, leg in een taartvorm van ongeveer 25 cm diameter en druk de bodem en de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg weg en druk de zijkanten nog eens goed aan. Neem een vork en prik gaatjes in de bodem.
  • Bak het bladerdeeg gedurende 10 min voor, haal uit de oven en zet even langs kant.
    TIP: Je kan het bladerdeeg weglaten als je de taart nóg gezonder wil maken. Maar geloof ons, het bladerdeeg in combinatie met de chocolade is wel héél erg lekker.
  • Hak de chocolade in fijne stukjes. Meng in een grote pot het boekweitmeel, het cacaopoeder, het zout, het bakpoeder, de chocoladeblokjes en de zoetstof. Meng goed door elkaar. Mix in een andere pot de pindakaas, de yoghurt, het water en de vanille goed door elkaar.
  • Giet nu de natte mix bij de droge en meng alles goed onder elkaar. Stort het chocolademengsel uit op het bladerdeeg en bak gedurende 25 min. in de oven.
  • Maak ondertussen de topping: doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Haal de taart uit de oven als ze klaar is. Laat afkoelen en werk af met de topping en rood fruit.