Feesthapje: pakketjes van rode biet en blauwe kaas

Rode biet, door zijn aardse smaak niet voor iedereen weggelegd. Maar in combinatie met de smeuïge blauwe kaas is dit een hapje dat maar weinig mensen kunnen weerstaan. Scoren bij je gasten zal je doen!

Ingrediënten

-2 middelgrote rode bieten
-50 g blauwe kaas
-30 ml zure room
-100 ml citroensap of witte wijnazijn
-1 el fijne suiker
-60 g hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
-60 gram peterselie, fijngehakt

Recept

-Snijd de rode bieten met een scherp mes, mandoline of snijmachine in fijne plakjes.
-Neem een kommetje en meng de suiker met het citroensap en leg hierin de plakjes rode biet.
-Meng de blauwe kaas met de zure room, de helft van de hazelnoten en de gehakte peterselie.
-Dep de plakjes rode biet droog met keukenpapier om het overtollig vocht te verwijderen.
-Schep een theelepel van het mengsel in het midden van de rode biet en vouw dicht. Prik eventueel vast met een tandenstoker.
-Strooi er extra gehakte hazelnoten over en serveer met een fris drankje. Smakelijk!