Zo maak je heerlijk warme chocolademelk

Een gloeiend warme kop chocomelk met échte chocolade, daar smelt iedereen voor tijdens frisse dagen. Heb je nog restjes chocolade over van Sinterklaas? Ga voor de klassieke versie of voeg wat pindakaas of marshmallows toe.

Warme chocolademelk met pindakaas

Pinda's en chocolade zijn een succesvolle combinatie in de koekjesrayon, dus maken wij er een chocomelkversie van.

Voor 2 grote tassen

  • Verhit 500 ml melk op middelhoog vuur. Om hem extra romig te maken, kan je ook al 50 ml room toevoegen. 
  • Hak intussen je chocolade in stukken. Zo'n 100 g is voldoende, maar voeg gerust wat meer toe voor een extra chocoladesmaak. 
  • Van zodra de melk en room warm zijn, voeg je de chocolade naar smaak toe. Blijf zeker bij het vuur om af en toe te roeren, zodat het geheel niet aanbrandt.
  • Eens de chocolade gesmolten is, voeg je 2 el pindakaas toe. Roer nog eens goed door, zodat alles goed gemengd is. Voeg op het einde wat zeezout toe.
  • Giet de warme chocolademelk in 2 grote tassen en werk af met een flinke toef slagroom. Serveer meteen.

    Extra lekker met wat geroosterde pindanoten en enkele streepjes karamel erbij!

    Klassieke chocolademelk met slagroom

    Voor 2 grote mokken

    • Verhit  500 ml melk op middelhoog vuur. Om hem extra romig te maken, kan je ook al 50 ml room toevoegen. 
    • Hak intussen je chocolade in stukken. Zo'n 100 g is voldoende, maar voeg gerust wat meer toe voor extra chocoladeplezier. 
    • Van zodra de melk en room warm zijn, voeg je de chocolade toe. Blijf zeker bij het vuur om af en toe te roeren, zodat het geheel niet aanbrandt.
    • Maak intussen de slagroom: klop 100 ml room op samen met 10 g vanillesuiker. Als de klopper pieken maakt in je kom, is de slagroom goed. 
    • Giet de warme chocolademelk in 2 grote tassen en werk af met een flinke toef slagroom. Serveer meteen.

    Extra lekker als je wat kaneel of kardemon toevoegt aan de chocolademelk. Of een scheutje rum, whisky of amaretto (zo heb je chocoretto) voor de volwassen durvers.

    Chocolademelk met marshmallows

    Sop lekker weg in je chocolademelk met een mannetje van marshmallows. Volg het recept van onze klassieke chocolademelk, zonder het maken van de slagroom. 

    Per mannetje

    • Prik een drietal witte marshmallows op een cocktailprikker.
    • Maak oogjes en knoopjes door het steranijs erin te duwen.
    • Een neusje kan je maken met een stukje karamel, zoet koekje of stukje pretzel.

    Warme chocomelk is gezellig bij de vuurkorf. Ontdek hier ons recept voor winterijsjes met marshmallows