Op onze radar: 6 zomerse  foodtrends

Onze chefs pinnen borden vol, verzamelen kookboeken en pluizen het internet af op zoek naar de laatste nieuwtjes. Houd je ogen open want deze trends zijn binnenkort écht overal. Zeg dat Foodbag het gezegd heeft!

Tamarinde

Dit zomerfruit ziet eruit als een vrucht, maar smaakt bijna als een snoepje. Deze fruitsoort wordt vaak gebruikt in de Indische en Indonesische keuken en leerden wij kennen dankzij onze Zuid-Afrikaanse fotograaf Daniel. Echt lokaal kan je het dus niet noemen, maar verdorie da’s lekker zo’n peultje! Wordt ook wel eens de Indische dadel genoemd. Heerlijk als snack, maar vind je bij ons ook vaak als pasta: handig voor marinades die vragen om een zoetzure toets.

  Spirulina

  Gezond en evenwichtig eten is belangrijk en de meeste van je voedingsstoffen haal je uit drie gebalanceerde maaltijden en twee voedzame tussendoortjes, maar je kan nog meer doen! Ook voedingssupplementen en superfoods doen het goed. Dit poeder van algen (jup, dat lees je goed) zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Draai gerust in je smoothie, maar de uitgesproken smaak moet je er wel bijnemen.

  Takeaway

  Nooit eerder waren afhaalmaaltijden zo ingeburgerd. Als 2020 het jaar was waarin letterlijk iedereen wel eens iéts - al was het maar een koffietje - ging afhalen bij een lokale horecazaak, dan is 2021 het jaar waarin dat gebruik echt onderdeel van onze eetcultuur geworden is. Niets mis mee. Maar ondertussen blijven we natuurlijk ook genieten van een zorgeloze avond in ons favoriete restaurant of brasserie!

  Zonder kater 

  Een welverdiend glas na het einde van een lange werkdag … héérlijk! Al merken we dat er steeds vaker teruggegrepen wordt naar een variant zonder alcohol. En nee, daar hoef je echt niet altijd een reden voor de geven want nuchter zijn is wél cool. Wat is jouw signature mocktail?

  Vegan

  Plantaardig eten zit in de lift. Steeds meer mensen proberen eens een dag zonder vis, vlees of andere dierlijke producten op het weekmenu. Klinkt nogal extreem, maar laat ons eerlijk zijn: je lijf, je portemonnee én onze planeet zullen je dankbaar zijn. En laat de zomer nu net het ideale seizoen zijn om je te wagen aan een plant-based bord. Onze tip: lees je eerst even in om een evenwichtig menu samen te stellen, want vegan eten is zoveel meer dan een bordje rauwkost.

  Lekker lokaal

  Een trend die wij maar al te graag ondersteunen, want zeg nu zelf: wat van hier komt, smaakt toch beter? Hoe dichter je je eten haalt, hoe beter voor de planeet, beter voor onze economie én het hoeft niet eens veel te kosten. En ze maken in België ook gewoon goede producten. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar die verse lading lokale groenten, genieten maar al te graag van een portie Belgische mosselen en zeg nu zelf: een kaasje van bij ons gaat er toch altijd in.