4 frisse fruitijsjes

Heb je ook overrijp fruit dat je niet wil weggooien maar stiekem ook niet wil opeten? Wij hebben de lekkerste oplossing! Maak er heerlijke yoghurt ijsjes van. Deze ijsjes maak je in een handomdraai. Het beste nieuws? Eet zoveel als je maar wilt! Ontdek hieronder de recepten.

Basisbenodigdheden:

  • staafmixer of blender
  • ijslollyvormpjes met stokjes

1. Mango-ijs

Ingrediënten voor 6 ijsjes:

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 mango
  • honing naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de mango, verwijder het vruchtvlees van de pit en snijd in grove stukken.
  2. Mix de mango samen met de yoghurt met een staafmixer of in een blender.
  3. Proef en voeg honing naar smaak toe.
  4. Giet het mengsel in de vormpjes en zet de stokjes erin.
  5. Zet zo’n 4 uur in de koelkast. Smakelijk!

2. Aardbeienijs

Ingrediënten voor 6 ijsjes:

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 500 gram aardbeien
  • honing naar smaak

Bereiding:

  1. Mix de aardbeien samen met de yoghurt met een staafmixer of in een blender.
  2. Proef en voeg honing naar smaak toe.
  3. Giet het mengsel in de vormpjes en zet de stokjes erin.
  4. Zet zo’n 4 uur in de koelkast. Smakelijk!

3. Perenijs

Ingrediënten voor 6 ijsjes:

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 4 peren
  • honing naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de peren en snijd in grove stukken.
  2. Mix de peren samen met de yoghurt met een staafmixer of in een blender.
  3. Proef en voeg honing naar smaak toe.
  4. Giet het mengsel in de vormpjes en zet de stokjes erin.
  5. Zet zo’n 4 uur in de koelkast. Smakelijk!

4. Blauwe bessenijs

Ingrediënten voor 6 ijsjes:

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 500 gram blauwe bessen
  • honing naar smaak

Bereiding:

  1. Mix de blauwe bessen samen met de yoghurt met een staafmixer of in een blender.
  2. Proef en voeg honing naar smaak toe.
  3. Giet het mengsel in de vormpjes en zet de stokjes erin.
  4. Zet zo’n 4 uur in de koelkast. Smakelijk!

Welke is jouw favoriet? We zijn benieuwd naar jullie resultaten! Deel ze op sociale media en vergeet ons niet te taggen.