3 x verfrissende mocktails

Zomerse temperaturen vragen om verfrissing en die mag je ons gerust voorschotelen in een glas met heel veel ijs en een parasolletje erbij. Voor iedereen die liever geen hoofdpijn aan de apero overhoudt, creëerden onze chefs deze verrassende mocktails.

1. Frozen Bellini

  • Mix enkele partjes bevroren perzik en spuitwater. 
  • Voeg naar smaak limoensap, honing en extra ijs toe.
  • Mix het geheel. 
  • Serveer met limoen, blauwe bessen of wat munt. 

 

2. Virgin mojito met framboos

  • Plet in een glas enkele frambozen en 10 muntblaadjes.
  • Voeg 2 partjes limoen en een kneepje honing toe.
  • Plet het geheel.
  • Vul je glas met ijs. 
  • Voeg spuitwater toe tot aan de rand.
  • Werk af met een takje verse munt en een framboos of een schijfje limoen. 

3. Mocktail met pompelmoes en tijm

  • Garneer een glas met een suikerrand.
  • Schep vol met crushed ice.
  • Voeg 2 kl tijmsiroop (*) toe.
  • Vul je glas voor ⅓ met vers pompelmoessap.
  • Vul aan met spuitwater.
  • Garneer met verse tijm en een partje pompelmoes. 

TIP

    * Maak zelf tijmsiroop: warm 100 ml water en 100 g suiker op in een steelpan. Als de suiker gesmolten is, voeg je enkele takjes tijm toe. Laat 5 minuten pruttelen en daarna helemaal afkoelen. Ook lekker met rozemarijn of een ander restje verse kruiden.