De basis
Ingrediënten
- 3 bananen
- 1 el vloeibare honing of ahornsiroop
- 4 el plantaardige drink / melk
Bereiding
- Pel de bananen en snijd in plakjes. Schep de schijfjes banaan in een diepvrieszakje of potje en leg zo’n 24u in de diepvries.
- Haal de bevroren bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de plantaardige drink/ melk bij.
- Mix tot een romige massa en serveer meteen. Of bewaar (opnieuw) in de diepvries voor later.
BEGIN MET ONDERSTAANDE STAP VOOR ALLE VOLGENDE RECEPTEN
Pel de bananen en snijd in
plakjes. Schep de schijfjes
banaan in een diepvrieszakje
of potje en leg zo’n 24u in de
diepvries.
Chocolate party
Ingrediënten
- 3 bananen
- 1 el vloeibare honing of ahornsiroop
- 4 el (plantaardige) chocoladedrink
- 1 el cacaopoeder
- snuifje zout
Afwerking
- Chocoladeschilfers of hagelslag
Chocoladesaus
- 100 g pure chocolade
- scheutje room (naar smaak)
Bereiding
- Haal de bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de plantaardige chocoladedrink bij. Voeg ook het cacaopoeder en een klein snuifje zout toe. Mix tot een romige massa, schep in een potje en zet even terug in de diepvries.
- Maak intussen de chocoladesaus: smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg er een scheutje room (naar smaak) aan toe. Roer goed.
- Haal het ijs uit de diepvries en serveer met de chocoladeschilfers en de chocoladesaus.
TIP
Gebruik eens witte chocolade voor de chocoladesaus.
Cookie monster
Ingrediënten
- 3 bananen
- 1 el vloeibare honing of ahornsiroop
- 6 el plantaardige drink/melk
- 1/2 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
- 1 el pindakaas
- 3 à 4 koekjes naar keuze (chocolate chip cookies, zandkoekjes …)
Afwerking
- Verkruimeld koekje naar keuze
Bereiding
- Snijd de vanillestok overlangs doormidden en schraap het merg eruit met een scherp mesje.
- Verkruimel de koekjes (zie tip).
- Haal de bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de melk bij. Voeg er ook het vanillemerg en de pindakaas aan toe.
- Mix tot een romige massa en schep in een kom. Voeg er de verkruimelde koekjes aan toe en schep kort om.
- Serveer het koekjesijs meteen en werk af met een … koekje natuurlijk!
TIP
Stop de koekjes in een diepvrieszakje en rol over de koekjes met een deegrol.
Thank you berry much
Ingrediënten
- 3 bananen
- 1 el ahornsiroop
- 250 g bevroren rood fruit (frambozen, aardbeien en blauwe bessen)
- 200 ml plantaardige drink/melk
Afwerking
- Zomers fruit en kokosschilfers
Bereiding
- Haal de bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de plantaardige drink/melk bij. Voeg ook het rode fruit toe.
- Mix tot een romige massa en serveer met extra vers zomerfruit en kokosschilfers.
TIP
Maak deze versie ook eens met tropische vruchten zoals ananas of mango
Stel je eigen menu samen
Quick&Easy
Romige spirelli met rivierkreeftjes
en broccoli
Quick&Easy
Wrap met krokante kip
en avocado en knoflooksaus
Quick&Easy
Klassieker
Gebakken vis met krielaardappelen
en boontjes en kerstomaat
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Orzo met chipolata en kerstomaten
met getakaas en spinazie
Quick&Easy
Gehaktballetjes met frietjes
in champignonroomsaus
Quick&Easy
Varkenshaasje met rijst
en Provençaalse saus
Quick&Easy
Pulled pork-burger met frietjes
met ananas en komkommer
Veggie
Vegan
Spaghetti met artisjok en tomaat
met cashewcrème en pompoenpitten
Veggie
Mexicaanse rijstschotel met bonen
en paprika, wortel en zure room
Veggie
Vegan
Gele curry met tofu en aardappel
met spinazie en champignons
Veggie
Veggieburger met portobello
met gegrilde mango en ovenfrietjes
Veggie
Roze risotto met geitenkaas
en nootjes
Veggie
Vegan
Veggie hachis parmentier
met puree, snijbonen en tomaat
Original
Zuiderse vis met spaghetti
en aubergine en tomaat
Original
Aziatische rijstnoedels met tonijn
en snijbonen en paksoi
Original
Kip met kroketjes in dragon-roomsaus
met boontjes en tomaat
Original
Kindvriendelijk
Vol-au-vent-pizza
met kip, prei en champignons
Original
Steak met pasta pesto
en geroosterde spitskool
Original
Tabouleh van rode quinoa
met serranoham en muhamarra
Original
BBQ-proof
Krieltjes met gehakt en aardbei
met komkommer en munt
Sana
Vis in Siciliaanse tomatensaus
met courgetti
Sana
Kippenballetjes in kokosmelksaus
met paprika en Chinese kool
Sana
Kipfilet met zachte bloemkoolpuree
met boontjes en sinaasappeljus
Sana
Rundstataki met geroosterde wortel
en hummus en granaatappel
Sana
Nasi goreng met spiegelei
en prei en snijbonen
Heat&Eat
Kant-en-klare macaroni met ham en kaas
en een kaaskorstje
Heat&Eat
Veggie
Kindvriendelijk
Kant-en-klare vegetarische lasagne
met seizoensgroenten
Heat&Eat
Kindvriendelijk
Kant-en-klare pasta met gehaktballetjes
met tomatensaus en courgette
Heat&Eat
Kant-en-klare kip in rode curry
met rijst en wokgroenten
Heat&Eat
Sana
Kant-en-klare puree parmentier
met knolselder, spinazie en prei (Sana)