De basis
Ingrediënten
- 3 bananen
- 1 el vloeibare honing of ahornsiroop
- 4 el plantaardige drink / melk
Bereiding
- Pel de bananen en snijd in plakjes. Schep de schijfjes banaan in een diepvrieszakje of potje en leg zo’n 24u in de diepvries.
- Haal de bevroren bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de plantaardige drink/ melk bij.
- Mix tot een romige massa en serveer meteen. Of bewaar (opnieuw) in de diepvries voor later.
BEGIN MET ONDERSTAANDE STAP VOOR ALLE VOLGENDE RECEPTEN
Pel de bananen en snijd in
plakjes. Schep de schijfjes
banaan in een diepvrieszakje
of potje en leg zo’n 24u in de
diepvries.
Chocolate party
Ingrediënten
- 3 bananen
- 1 el vloeibare honing of ahornsiroop
- 4 el (plantaardige) chocoladedrink
- 1 el cacaopoeder
- snuifje zout
Afwerking
- Chocoladeschilfers of hagelslag
Chocoladesaus
- 100 g pure chocolade
- scheutje room (naar smaak)
Bereiding
- Haal de bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de plantaardige chocoladedrink bij. Voeg ook het cacaopoeder en een klein snuifje zout toe. Mix tot een romige massa, schep in een potje en zet even terug in de diepvries.
- Maak intussen de chocoladesaus: smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg er een scheutje room (naar smaak) aan toe. Roer goed.
- Haal het ijs uit de diepvries en serveer met de chocoladeschilfers en de chocoladesaus.
TIP
Gebruik eens witte chocolade voor de chocoladesaus.
Cookie monster
Ingrediënten
- 3 bananen
- 1 el vloeibare honing of ahornsiroop
- 6 el plantaardige drink/melk
- 1/2 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
- 1 el pindakaas
- 3 à 4 koekjes naar keuze (chocolate chip cookies, zandkoekjes …)
Afwerking
- Verkruimeld koekje naar keuze
Bereiding
- Snijd de vanillestok overlangs doormidden en schraap het merg eruit met een scherp mesje.
- Verkruimel de koekjes (zie tip).
- Haal de bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de melk bij. Voeg er ook het vanillemerg en de pindakaas aan toe.
- Mix tot een romige massa en schep in een kom. Voeg er de verkruimelde koekjes aan toe en schep kort om.
- Serveer het koekjesijs meteen en werk af met een … koekje natuurlijk!
TIP
Stop de koekjes in een diepvrieszakje en rol over de koekjes met een deegrol.
Thank you berry much
Ingrediënten
- 3 bananen
- 1 el ahornsiroop
- 250 g bevroren rood fruit (frambozen, aardbeien en blauwe bessen)
- 200 ml plantaardige drink/melk
Afwerking
- Zomers fruit en kokosschilfers
Bereiding
- Haal de bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de plantaardige drink/melk bij. Voeg ook het rode fruit toe.
- Mix tot een romige massa en serveer met extra vers zomerfruit en kokosschilfers.
TIP
Maak deze versie ook eens met tropische vruchten zoals ananas of mango
Stel je eigen menu samen
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Gehaktbroodje met groentestoemp
en tomatensaus
Original
Noedels met misozalm
met wokgroenten, chili en pindanoten
Sana
Klassieker
Varkenslapje met home made pickles
en aardappelen
Veggie
Shakshuka met pompoen en hazelnoten
met brood
Quick&Easy
Pita met kip en groene appel
rode kool en barbecuesaus
Veggie
Kindvriendelijk
Veggie balletjes in champignonsaus
met frietjes
Quick&Easy
Klassieker
Quiche Lorraine met spek en prei
en een veldsalade
Original
Dumplings met gelakt buikspek
met crispy chili oil en champignons
Quick&Easy
Fish & chips met tartaarsaus
met wortel en sla
Original
Libanese gehaktspiesjes met pompoen
met citroenrijst en granaatappel
Veggie
Vegan
Noedels met shiitake
wortel, chilipeper en sojascheuten
Original
Pitabroodje met kip
granaatappel en pastinaakfrietjes
Original
Klassieker
Kalfsblanquette met rijst
met champignons, wortel en selder
Quick&Easy
Publiekslieveling
Varkenslapje in mosterdsaus
met wortelen, erwtjes en aardappelen
Original
Gehaktballen met geroosterd witloof
met pompoenpuree en pepersaus
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Spaanse rijst met mignonette
met paprika, wortel en chilipeper
Original
Loaded zoete aardappelfrietjes
met pulled chicken en avocado
Veggie
Vegan
Thaise gele curry met volkoren rijst
met citroengras en Thais basilicum
Quick&Easy
Verse tagliatelle met gehakt
met pesto en champignons
Sana
Kalkoengehaktbroodje met spruitjes
en knolselderpuree
Veggie
Geroosterde wortel-spruitjessalade
met avocado en citroendressing
Sana
Volkoren risotto met scampi
en bloemkool
Veggie
Vegan
Gepofte zoete aardappel met tahin
geroosterde pastinaak en boerenkool
Sana
Bowl met kip en geroosterde pompoen
met granaatappel en tahinsaus
Quick&Easy
Publiekslieveling
Pasta met gerookte zalm
in prei-roomsaus met tomaat
Veggie
Sana
Vegan
Pasta met verse pestosaus
met spinazie en champignons
Kant&Klaar
Kindvriendelijk
Kant-en-klare lasagne
met gehakt en een kaaskorstje (600g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare scampi diabolique
met tagliatelle en courgette (450g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare hamrolletjes
met witloof en puree (610g)
Veggie
Kant&Klaar
Kant-en-klare cannelloni
met ricotta-spinazie (400g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare Zweedse balletjes
met puree en jonge wortel (450g)
Kant&Klaar
Kant-en-klare kip in rode curry
met rijst en wokgroenten (450g)
Sana
Kant&Klaar
Kant-en-klare rode curry
met paksoi en cashewnoten (435g)
Kant&Klaar
50% groenten
Kant-en-klare kip met zuiderse groenten
met parelcouscous (450g)
Veggie
Kant&Klaar
Salade
Kant-en-klare koude pastasalade met mozzarella
met tomaat, olijven en rucola (370g)