Zelf ijsjes maken zonder ijsmachine

Zelf ijsjes maken kan perfect op basis van bevroren fruit. Zo heb je altijd een zoete - maar gezondere - afkoeling bij de hand. Wij gebruiken bananen, mixen ze in de blender en voegen er naar smaak andere ingrediënten aan toe. Welke versie maak jij?

De basis

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 1 el vloeibare honing of ahornsiroop
  • 4 el plantaardige drink / melk

Bereiding

  1. Pel de bananen en snijd in plakjes. Schep de schijfjes banaan in een diepvrieszakje of potje en leg zo’n 24u in de diepvries.
  2. Haal de bevroren bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de plantaardige drink/ melk bij.
  3. Mix tot een romige massa en serveer meteen. Of bewaar (opnieuw) in de diepvries voor later.

BEGIN MET ONDERSTAANDE STAP VOOR ALLE VOLGENDE RECEPTEN

Pel de bananen en snijd in plakjes. Schep de schijfjes banaan in een diepvrieszakje of potje en leg zo’n 24u in de diepvries.

Chocolate party

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 1 el vloeibare honing of ahornsiroop
  • 4 el (plantaardige) chocoladedrink
  • 1 el cacaopoeder
  • snuifje zout

Afwerking

  • Chocoladeschilfers of hagelslag

Chocoladesaus

  • 100 g pure chocolade
  • scheutje room (naar smaak)

Bereiding

  1. Haal de bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de plantaardige chocoladedrink bij. Voeg ook het cacaopoeder en een klein snuifje zout toe. Mix tot een romige massa, schep in een potje en zet even terug in de diepvries.
  2. Maak intussen de chocoladesaus: smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg er een scheutje room (naar smaak) aan toe. Roer goed.
  3. Haal het ijs uit de diepvries en serveer met de chocoladeschilfers en de chocoladesaus.

TIP

Gebruik eens witte chocolade voor de chocoladesaus.

Cookie monster

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 1 el vloeibare honing of ahornsiroop
  • 6 el plantaardige drink/melk
  • 1/2 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el pindakaas
  • 3 à 4 koekjes naar keuze (chocolate chip cookies, zandkoekjes …)

Afwerking

  • Verkruimeld koekje naar keuze

Bereiding

  1. Snijd de vanillestok overlangs doormidden en schraap het merg eruit met een scherp mesje.
  2. Verkruimel de koekjes (zie tip).
  3. Haal de bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de melk bij. Voeg er ook het vanillemerg en de pindakaas aan toe.
  4. Mix tot een romige massa en schep in een kom. Voeg er de verkruimelde koekjes aan toe en schep kort om.
  5. Serveer het koekjesijs meteen en werk af met een … koekje natuurlijk!

TIP

Stop de koekjes in een diepvrieszakje en rol over de koekjes met een deegrol.

Thank you berry much

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 1 el ahornsiroop
  • 250 g bevroren rood fruit (frambozen, aardbeien en blauwe bessen)
  • 200 ml plantaardige drink/melk

Afwerking

  • Zomers fruit en kokosschilfers

Bereiding

  1. Haal de bananen uit de diepvries en schep in een blender. Giet er de vloeibare honing en de plantaardige drink/melk bij. Voeg ook het rode fruit toe.
  2. Mix tot een romige massa en serveer met extra vers zomerfruit en kokosschilfers.

TIP

Maak deze versie ook eens met tropische vruchten zoals ananas of mango