Zo grill jij je perziken perfect

Dit sappige zomerfruit wordt alleen maar lekkerder wanneer je die even grilt. Hoe je dat doet, verklappen we je in deze blogpost. Vooral blijven lezen!

Perzik vs. nectarine

 

Voor we onze staatsgeheimen uit de doeken doen, willen we dit misverstand voor eens en voor altijd uitklaren. Dit is het verschil tussen de twee vruchten:

  • Perzik: heeft een zacht vel met haartjes
  • Nectarine: heeft een gladde schil 

En verder is er eigenlijk niet erg veel verschil, meer nog: een nectarine is eigenlijk een soort perzik. Je vindt de twee trouwens zowel in witte als gele varianten en wij eten ze liefst zo sappig mogelijk uit het vuistje. Deze fruitsoorten zijn trouwens op hun best tussen juni en september. Of dacht je dat het toeval was dat we deze post nu publiceerden? 

Onze ultieme grilltips

 

Wij durven al eens nectarines of perziken in onze Foodbag-gerechten verwerken. Om je tijdens het koken op weg te helpen, delen we graag onze 4 voornaamste tips zodat jij keer op keer de perfect gegrilde vrucht kan presenteren:

  • Zet je pan niet op een super heet vuur. Dit is één van de meest gemaakte fouten wanneer mensen grillen. Bakken doe je tussen de 200-230°C, verbranden of carboniseren doe je boven de 250°C. Stuur dus zeker tijdig je vuur bij!
  • Gebruik geen vetstof en al zeker geen olijfolie tijdens het grillen. Olijfolie verbrandt immers snel. Grill liever rechtstreeks in de pan en voeg - als je dat wil - achteraf nog wat olie of boter toe voor de smaak.
  • Om zo te eten, kiezen wij het liefst de rijpste vruchten maar om te grillen maak je het jezelf zo alleen maar moeilijk. Kies dan liever net iets stevigere perziken.
  • Ontvang je gasten, grill dan je nectarines of perziken op voorhand. Kan zeker geen kwaad en zo bespaar je jezelf een heleboel gedoe op het moment zelf. 

Zo pimp jij elk zomers slaatje in een handomdraai!

Spaar mee voor jouw eigen grillpan

 

Alsof de tips nog niet genoeg waren, geven we deze zomer ook nog de kans mee te sparen voor deze fantastische grillpan van Demeyere t.w.v. € 119. Hoe je die in huis haalt, lees je hier!