Dit heb je nodig
- oude glazen pot met deksel (yes, wij houden van recycleren)
- water
- glitters (kies gerust verschillende kleuren)
- lijmpistool of dikke, waterbestendige lijm
- plastic figuurtje voor in je bol of een houten figuur dat je eerst vernist
- decoratieve elementen om je pot mee af te werken, zoals lintje, sparrentakjes of twijgjes
Zo maak je het
- Kies je figuur en controleer of het in de glazen pot past.
- Lijm de figuur vast aan de binnenkant van het deksel. Dat kan rechtstreeks of via een houten platform (zo staat de figuur iets hoger in je pot). Laat goed drogen.
- Vul je glazen pot volledig met water en strooi er de gewenste glitters bij.
- Houd je pot rechtop en vijs het deksel met het figuurtje naar beneden erop. Er zal wat water uitstromen, maar dat is niet erg. Je pot moet goed gevuld zijn om luchtbellen te vermijden.
- Zet je pot vervolgens op de kant van het deksel, en versier met fijne extra’s zoals een lint.
- Veel schudplezier!
TIP - Maak een leuke herfstwandeling en pluk dennenappels voor in de potjes. Of gebruik oude plastic speelgoedfiguurtjes van winterdieren.
TIP - Ook leuk: gebruik de potjes als tafeldecoratie en hang aan het lint een opgerold papiertje met een persoonlijke boodschap voor je tafelgasten.
Stel je eigen menu samen
Quick&Easy
Tweekazenrisotto met mosterdspek
champignons en wortel
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Kip curry met rijst
ananas en wokgroenten
Quick&Easy
Quiche met witte vis
pompoen en prei
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Zalmburger met broccolipuree
en tartaarsaus
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Kippenbil met appelmoes, frietjes
en salade
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Valentijnsburger
met macaroni in tomatensaus
Quick&Easy
Wok met varkensreepjes en pindasaus
met noedels, paksoi en paprika
Original
Fishsticks met zoete-aardappelpuree
en paksoi
Original
Pittige penne met chorizo
spinazie en prei
Original
Crispy kipburger met groentefrietjes
met honing-mosterdsausje en salade
Original
Rosbief met savooi-champignonrisotto
met savooikoolchips en truffelolie
Original
Ravioloni met kreeft in preisaus
met grijze garnalen en shiso-olie
Original
Pancetta-witloofrolletjes
in kaaussaus, met landkerspuree
Original
Noedels met gehakt en Chinese kool
in Aziatische bouillon
Original
Tajine met kip en olijven
citroen en couscous
Veggie
Vegan
Empanadas met champignons en bonen
met pompoensalade en veenbessenkonfijt
Veggie
Vegan
Vegan cordon bleu met pastinaakpuree
en gebakken witloof
Veggie
Vegan
Lasagne met linzen en spitskool
zongedroogde tomaten en kruidige korst
Veggie
Curry masala met aji-verdesaus
wortel, spruitjes en volkoren rijst
Veggie
Ravioloni met scamorza en radicchio
met champignons en witte wijnsaus
Veggie
Pita met homemade rodebiet-falafel
koolsla en looksaus
Veggie
Pasta 'carbonara' met portobello
en spinazie
Sana
Makreel met spruitjes en rode biet
gember-sinaasdressing en andijviesalade
Sana
Nasi goreng met kip
met volkoren rijst
Sana
Veggie
Knolseldersteak met linzen en prei
met kappertjes-mosterdsaus
Sana
Stroganoff met varkensmignonette
met papika en bloemkoolrijst
Sana
Veggie
Zoete aardappel met portobello
avocado en tomatensalsa
Heat&Eat
Veggie
Kindvriendelijk
Kant-en-klare vegetarische lasagne
met seizoensgroenten
Heat&Eat
Kant-en-klare macaroni met ham en kaas
en een kaaskorstje
Heat&Eat
Veggie
Kant-en-klare chili sin carne
met rijst, zure room en koriander
Heat&Eat
Kant-en-klare kip met champignonsaus
met gevulde tomaat, boontjes en puree
Heat&Eat
Kant-en-klare penne met spek
met boschampignons, erwtjes en kaassaus
Heat&Eat
Sana
Kant-en-klare kip in kokos-pindasaus
met spinazie, paprika en pindanoten (Sana)