Pimp je ijsblokjes

Voldoende water drinken is goed voor lichaam en geest. Maar elke dag water drinken kan soms saai worden. Fleur daarom je glas op met deze heerlijke ijsblokjes. Water drinken was nog nooit zo fancy!

Deze mooie ijsblokjes maak je in een handomdraai. Wij geven je enkele tips mee voor de beste blokjes.

1. Maak je ijs helder

Helder ijs kan je makkelijk zelf maken. Alles begint bij gefilterd water. Daarna is het belangrijk om het water te koken, te laten afkoelen en opnieuw te koken. Zodra het water een tweede keer is afgekoeld, giet je het water in de ijsvormpjes. Deze methode klinkt tijdrovend, maar het verwijdert vervelende luchtbellen en zorgt voor kristalhelder ijs. Het is natuurlijk geen must, maar zo maak je ijsblokjes die er net zo fantastisch uitzien als die in je favoriete bar.

2. Gebruik de juiste vorm

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor siliconen ijsvormpjes. Je kan de ijsblokjes vlot verwijderen zonder ze te beschadigen.

3. Kies je smaken

Nu is het tijd voor het leukste deel: het kiezen van je favoriete smaken! Heb je liever bloemen, kruiden of fruit? Of hou je van een heerlijke combo? Wij geven een paar voorbeelden, maar probeer zelf ook lekker uit! Eetbare bloemen fleuren je ijsblokjes helemaal op. Welke bloemen kan je nu eten? Denk aan:

  • Anjers
  • Viooltjes
  • Lavendel
  • Vlierbloesem
  • Oost-Indische kers
  • Saliebloemen

Kies voor fruit in je ijsblokjes en geef je water een fris smaakje. Dit fruit vinden wij heerlijk in ons water:

  • Granaatappelpitjes
  • Limoen- of citroenschijfjes
  • Sinaasappelschijfjes
  • Blauwe bessen
  • Rode bessen
  • Frambozen
  • Aardbeien

Of ga de kruidige tour op en kies voor bijvoorbeeld gember, munt, rozemarijn of zelfs basilicum.

4. Hoe vul ik mijn ijsvorm het best?

Het is natuurlijk leuk om fruit, kruiden of bloemen toe te voegen aan je ijsblokjes. Maar hoe zorg je ervoor dat ze mooi in het midden van het ijsblokje blijven? Hier is onze beste tip: doe wat water in het ijsblokvormpje en leg daarin je vrucht. Plaats je vormpje vervolgens zo’n 10 min. in de diepvries. Haal uit de vriezer, giet nog wat water in het vormpje en vries opnieuw in. Zo blijft alles mooi op z’n plaats en krijg je het beste resultaat.

    5. Snel ijsblokjes maken

    Zin in een verfrissend drankje, maar zijn er geen ijsblokjes meer in de diepvries? Geen zorgen, wij hebben de oplossing. Vul je ijsvormpjes met kokend water. Door het Mpemba-effect bevriest heet water sneller dan water op kamertemperatuur. Op deze manier heb je binnen de kortste keren nieuwe ijsblokjes om je drankjes te koelen.

    Ziezo, nu heb je echt alle tips om het perfecte ijsblokje te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek jouw favoriet. Wij zijn benieuwd naar jullie creaties dus deel gerust je foto’s op sociale media en tag ons.