Paaseitjes gevuld met cheesecake 

Pasen is voorbij, maar die overload aan chocolade-eieren blijft zich opstapelen. Ben je ondertussen bedolven onder de paaseieren en weet je niet wat je ermee moet? Deze culinaire trompe-l’oeil is eigenlijk een chocolade paasei gevuld met cheesecake en een fruitige topping van perzik. Wedden dat iedereen er nog eentje wil?

Ingrediënten

  • 8 paaseieren (melkchocolade of fondant)
  • 125 g witte chocolade
  • 150 g roomkaas
  • 150 ml room
  • Merg van 1 vanillestok of enkele druppels vanille-extract (optioneel)
  • 1 blikje perziken op sap, uitgelekt

Bereiding

  • Snijd voorzichtig het topje van de paaseieren. Gebruik een scherp mes.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie en laat wat afkoelen.
  • Cheesecake: Meng in een kom de roomkaas en de room met de witte chocolade en roer goed door elkaar. Voor extra smaak kan je de aangegeven hoeveelheid vanille toevoegen.
  • Vul de paaseieren met het cheesecakebeslag. Let op: dit mag niet meer warm zijn, anders smelten je paaseieren. 
  • Eierdooier: mix de perziken met een staafmixer en schep een klein toefje ervan op de cheesecake in het paasei. 
  • Laat op z'n minst 1 uur opstijven in de koelkastSmakelijk!

Nog meer bakpret?

Bij onze extra's vind je elke week een bakbox met alle ingrediënten en een recept voor een heerlijk zoet tussendoortje of dessert. De extra's verschijnen na het selecteren van je weekmenu.