Origineel: paaseitjes gevuld met cheesecake

Een culinaire trompe-l'oeil. Want dat bedrieglijk realistische eitje is eigenlijk een chocolade paasei gevuld met cheesecake. Opgelet: we zijn niet verantwoordelijk voor ik-wil-nog-eentje-gekibbel aan tafel.

Ingrediënten

  • 8 paaseieren (melkchocolade of fondant)
  • 125 g witte chocolade
  • 150 g roomkaas (type Philadelphia)
  • 150 ml room
  • Merg van 1 vanillestok of enkele druppels vanille-essence (optioneel)
  • 1 blikje perziken op sap, uitgelekt

Bereiding

  • Snijd voorzichtig het topje van de paaseieren. Gebruik hiervoor een scherp mesje.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie en laat een beetje afkoelen.
  • Meng de roomkaas en de room onder de witte chocolade en roer alles goed door elkaar. Voor extra smaak kan je nu nog wat vanille toevoegen.
  • Vul de eitjes met het cheesecake-beslag.
  • Maak nu de 'eierdooier': mix de perziken met een staafmixer en schep een klein toefje op de cheesecake in het paasei. 
  • Laat een uurtje opstijven in de koelkast.
  • Smakelijk!
  • Gelukkig is er chocolade!

    Terwijl we allemaal geduldig binnen blijven tot het coronavirus in de kiem is gesmoord, gaat de kalender zijn gewone gangetje. En zo is het plots bijna Pasen!

    Wellicht viel jouw paasvakantie of paasweekend in het water, maar de jaarlijkse paaschocolade kan niets of niemand jou ontzeggen. Daarom stoppen we op 5 en 6 april heerlijke paaschocolade van het Belgische familiebedrijf Libeert in jouw Foodbag.

    Libeert chocolade wordt nog steeds gemaakt volgens het familierecept. Alle ingrediënten van de chocoladefiguren worden nauwkeurig geselecteerd en gemaakt van Premium Belgische chocolade. De chocolade is naast heerlijk, ook bijzonder eerlijk: er wordt enkel 100% duurzame cacao voor gebruikt. Libeert steunt zo de cacaoboeren en zorgt ervoor dat hun kinderen naar school kunnen gaan.