Jouw feesttafel kleurt Belgisch dit jaar

We maken er geen geheim van: we houden van lokaal en van leveranciers van bij ons. En dat is niet anders in ons feestmenu. Dus trek je tafel al maar uit én laten we dit bizarre jaar afronden met een Culin’air feest en petit comité en in uitstekend Belgisch gezelschap.

Bakken, dat is genieten van elk moment

Belgen houden van brood en dankzij het Belgische merk Niamh bakken we nu ook thuis brood en gebak … mét een creatieve twist. Het merk creëert heerlijke easy-to-use bakmixen met lekkere, voedzame en on-trend ingrediënten voor traditionele en wereldbroden.

Houd je van heerlijk verfijnde smaken? Goed nieuws! De Pure Sprouts mix van Niamh bevat gekiemde granen voor een heerlijke smaaksensatie. Door het natuurlijke kiemproces zitten ze boordevol gezonde voedingsstoffen en hebben ze van nature een licht zoete fruitsmaak.

Om een volmaakt feestbrood te bakken, hoef je enkel water toe te voegen bij de Pure Sprouts mix, een beetje kneden en wachten op de lekkere geur van versgebakken brood. Feesthuisparfum: check!

Geniet tijdens de feesten van 100% lokaal water

Geloof de grote en kleine chef-koks van ons land: er is geen beter water op tafel dan het parelende water van Bru. Het ontspringt zachtjes bruisend in het hart van onze Belgische Ardennen en na een ondergrondse reis van 50 tot 60 jaar is het klaar voor jouw eindejaarsfeest.

Voor een geslaagd feest zet je de fles Bru binnen handbereik op tafel én drink je na elk glas alcohol een glas water. Zo blijf je goed gehydrateerd, smaakt je eten beter en schuif je de dag nadien opnieuw fris aan tafel. Santé!

Het begon in een kleine bakkerij

Geen feestmenu zonder lekker dessert en dat is bij Foodbag niet anders. We sluiten het feestmaal af met een chocolademousse met compote van mandarijn en kletskoppen met pure Belgische chocolade van Jules Destrooper. De kletskop is een knapperig koekje van pure boter, cashewnoten en kandij, en in deze nieuwe uitvoering dompelt Jules Destrooper het koekje aan één zijde onder in pure Belgische chocolade. Net zoals alle andere koekjes, bevatten deze Kletskoppen geen kleur- of smaakstoffen en geen bewaarmiddelen. Ja, ook na al die jaren hanteert de Biscuiterie nog steeds dezelfde productfilosofie!

Rond 1885 opende Jules Destrooper in het West-Vlaamse Lo een kleine gezellige bakkerij in combinatie met zijn winkel in koloniale waren. In zijn bakkerij ging Jules aan de slag met de specerijen uit zijn winkel en verwerkte hij ze in flinterdun amandelbrood. Het koekje viel zo in de smaak dat mensen al snel naar Lo kwamen, speciaal om het te proeven. En de rest is, tja ..., Belgische koekjesgeschiedenis. 

Zes generaties erfgoed

Steevast in de top tien-lijst van goede voornemens: meer genieten van kleine dingen én laat dat nu net de specialiteit van Maison Macolat zijn.
Julian, zesde telg van de familie Bunge, dook in z’n eigen familiegeschiedenis van handelaars op de Graanmarkt in Antwerpen tot macadamia-kwekers in Zuid-Afrika. Deze twee verhalen inspireerden hem om een nieuw product te creëren. Hij bracht het beste van Zuid-Afrika samen met het fijnste van België én maakte de luxe bonbon Maison Macolat: een verrassende praline van macadamia en chocolade of beter gezegd een ‘mond vol geluk’-momentje.

Bestel jouw Foodbag-feestmenu en
steun de Belgische Mucoverening

Tijdens de feestdagen gaan we samen met de Mucovereniging de strijd aan tegen de erfelijke aandoening mucoviscidose. Dit warm onderonsje kreeg de naam Culin’air, een knipoog naar het culinaire aspect van Foodbag en de air of lucht die zo kostbaar is voor mucopatiënten.

Voor elk feestmenu dat jij koopt, schenken wij € 10 aan de Mucovereniging. Absoluut hartverwarmend. Doe jij mee?