Zo houd jij je goede voornemens vol

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Zo gaat de leuze, toch? Goede voornemens maken én ze volhouden ... niet eenvoudig! Daarom geven wij je nu zes tips mee om die wel tot een goed einde te brengen. En wie tot onderaan deze pagina leest, maakt bovendien kans op een kookboekenpakket!

Tip 1: samen sterk

Is een van je goede voornemens om meer te sporten? Trommel dan al je vrienden op want let’s face it, samen afzien is veel leuker dan alleen staan zweten.

Tip 2: meer tijd met Foodbag

We hebben het allemaal druk op het werk, we moeten nog eens binnenspringen bij de bomma en vergeet ook de was en de plas niet. Tijd voor ontspanning is vaak ver te zoeken. Maak het je even gemakkelijk en bestel gewoon eens een Foodbag. Wij ontwikkelen recepten voor je, selecteren de beste ingrediënten en brengen die zelfs tot aan je deur.

Tip 3: meal prepping

Was jij van plan dit jaar écht minder te snoepen? Bereid je maaltijden en je snacks de avond voordien voor of maak een schema voor de hele week. Wist je trouwens dat je bij Foodbag kan kiezen voor lekkere extra’s? Zo hebben we een fruitbox en soepbox maar ook lekkere granola en gezonde snacks om zelf te maken.

Tip 4: ochtendstond heeft goud in de mond

Wist je dat het inlassen van nieuwe gewoontes het meeste succes heeft ’s morgens? Wissel die tas koffie dus maar voor een gezonde thee of een homemade sapje en start je dag op de goede manier.

Vergeet ook niet te ontbijten want de eerste maaltijd van de dag overslaan kan er voor zorgen dat je extra moe wordt en dus minder fris aan de dag zal beginnen.

Tip 5: kleine stapjes

In één keer je leven omgooien zal niet lukken. Maak daarom liever kleine aanpassingen in je huidige levensstijl.

Zo probeert collega Gustave minder frisdrank te drinken, collega Isa twee liter water per dag te drinken en collega Celine alle nicotine af te zweren. Lukt hen dat elke dag even goed? Tuurlijk niet, maar ze proberen het tenminste.

Tip 6: beloon jezelf

Vergeet niet om jezelf af en toe eens te belonen. Ken je de 80/20-regel? 80% van de week ben je strenger voor jezelf en snoep je niet, 20% van de week sta je jezelf een koekje of een drankje toe. Zo geniet jij twee keer zo hard van die cheat day!

Win een kookboekenpakket van BookSpot

Mealpreppen, gezond eten ... wat jij dit jaar ook van plan bent, een kookboek komt altijd van pas. Of wat dacht je van een pakket met daarin zes boeken?

 

 

Om goed van start te gaan, heeft Foodbag alvast iets leuk voor je in petto. Als jij een Foodbag bestelt voor 19 of 20 januari, maak je kans op een van de vijf kookboekenpakketten van Bookspot.

 

Om je helemaal te overtuigen, sommen we met veel plezier even op welke boeken er allemaal in dat pakket zitten:

  • Fast Food van Sandra Bekkari
  • Gezellige gezonde goesting van Steffi Vertriest
  • Mijn Powerplanner van Claudia Van Avermaet
  • Highway to Health van Sanne Mouha
  • Karola's Kitchen van Karolien Olaerts
  • Last Minute vegetarisch van Anne-Katrin Weber

Dat is nogal een prijs hé? Dus waar wacht je nog op? Bestel snel jouw Foodbag!