Halloween: 11 originele griezelsnacks

Met deze heerlijke halloweenhapjes maak je het griezelen extra gezellig.
We maken het griezelig gezellig binnen en serveren een halloweenschotel. Een plateau vol angstaanjagend lekkers om samen op te eten terwijl je voor de zoveelste keer naar “Scream” of “Carrie” kijkt. Scroll zeker door tot het einde van de pagina, want daar maak je kans op een gratis Halloween-box van Foodbag!

Skulls van ei

Kook enkele eitjes tot ze hardgekookt zijn, halveer ze voorzichtig en haal het eigeel eruit. Plet het eigeel en werk het op met een beetje mosterd, mayonaise en paprikapoeder tot een smeuïge eiersalade. Prik de eiwit-helften in met een breed rietje en vorm zo een gezichtje. Vul de eiwit-helften voorzichtig terug op met het eigeel. Plaats even in de koelkast zodat ze stevig worden.

Pizza-mummies

Eenvoudig, maar oh zo leuk. Steek met een vormpje cirkels uit een pizzadeeg. Beleg met tomatensaus. Maak dunne slierten van de rest van het pizzadeeg en drapeer ze op de pizzaatjes. Gebruik zwarte olijven als oogjes.

Frankensteins vingers

Snijd brede repen uit een vel bladerdeeg van ongeveer 10-12 cm lang. Duw het uiteinde met je vingers tot een puntje om de vingertop na te bootsen. Maak met een mes enkele ondiepe inkepingen om de vingerkootjes te imiteren. Smeer wat tomatensaus of tomatenpuree op het uiteinde (het nagelbed) en leg er een gehalveerde amandel op (de nagel). Smeer de vingers in met wat losgeklopt ei en bak krokant en goudbruin in de oven.

Crackers met cheddar-spookjes

Ga in de winkel op zoek naar een uitsteekvormpje in halloweenthema (een vleermuis, een spook, een monster …) of maak zelf een sjabloon uit karton. Steek vormpjes uit plakjes kaas (wij gebruikten cheddar) en leg ze op een cracker. Werk af met maanzaadjes. Eenvoudig, maar leuk!


Spinnenwebsateetjes

Een gezonde snack op je platter! Spies wat stukjes fruit op een stokje (wij gebruikten meloen en braambessen). Zoetekauwen voegen een marshmallow toe. Die kan je met een decoratiestift van chocolade (te vinden in de supermarkt) decoreren met een spinnenweb of een andere enge tekening.

Vleermuis-cups

Impressionant, maar eenvoudig om te maken. Smelt donkere chocolade en giet in kleine, papieren cupcakevormpjes. Laat een beetje opstijven. Halveer een Oreo en gebruik de helften als de vleugels van de vleermuis. Duw ze zachtjes in de chocolade. Als ogen gebruikten we Mentos-kauwgom met een stipje chocolade erbovenop. Simpel toch?!

Fruitige oogballen

Een druif als oogbol, een toefje kruidenkaas of frosting als wit van het oog en wat chocolade of een nootje als de iris.

Gaatjes opvullen

Vul de gaatjes van je schotel op met plakjes salami of ham. Wij zorgden ook voor twee dipjes. Eentje op basis van zoete aardappel. Die decoreerden we met chips van donkerpaarse violette-aardappelen. Geen zin om zelf chips te maken? In de supermarkt koop je ook kant-en-klare groentechips. Voor de tweede dip maakten we een guacamole die we afwerkten met fijngesnipperde chilipeper.