Gevulde  pistolets met ei, zalm of spek

Snel, makkelijk en overheerlijk: zo hebben we het graag in het weekend! Deze gevulde pistolets kunnen zelfs de kleinsten in huis maken. Ideetje om de ouders eens te verwennen?



Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 pistolets (bruin, wit, tijger, alles kan!)
  • 4 dunne plakjes gerookt spek of 2 sneetjes gekookte ham
  • 2 sneden gerookte zalm
  • handvol bieslook, fijngesnipperd
  • handvol geraspte kaas
  • 4 eieren
  • zout en zwarte peper

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de pistolets doormidden en gebruik de bovenkant. Haal het meeste broodkruim eruit (zorg dat de holte diep genoeg is om er een eitje in te breken).
  3. Beleg twee uitgeholde dakjes van de pistolets met het spek of de ham en de andere twee met de zalm.
  4. Breek het eitje er voorzichtig bovenop en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Bestrooi met de bieslook en de geraspte kaas. Zet ongeveer 20 min. in de voorverwarmde oven of tot het ei gaar is. Smakelijk!

Zin in iets anders?

Wat serveer jij voor Moederdag?

Foodbag serveert een magnifieke ontbijtbox met levering op 6, 7, 8 en 9 mei. Verlekker je samen op een cheesecaketoast met frambozen, gepocheerde eitjes, knapperig brood met mosterdkaas of gerookte zalm, fruitige yoghurt met pitjes en vers sinaasappelsap.