Moederdagontbijt: gevulde pistolet met ei, zalm of spek

 

Heerlijk, snel en makkelijk, zo hebben we onze brunch het liefst. Deze gevulde pistolets met ei en zalm of spek zijn zo eenvoudig, dat zelfs een kind ze kan maken. Zondag voor moederdag misschien? Print het recept en laat het subtiel op het aanrecht slingeren. Wie snapt de hint?



Benodigdheden (voor 4 pistolets)

  • 4 pistolets
  • (bruin, wit, tijger, alles kan!)
  • 4 dunne plakjes gerookt spek of 2 sneden gekookte ham
  • 2 sneden gerookte zalm
  • handvol bieslook, fijngesnipperd
  • handvol geraspte kaas
  • 4 eieren
  • zout en zwarte peper

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het dakje van de pistolets en haal het meeste broodkruim eruit (zorg dat de holte diep genoeg is om er een eitje in te breken).
  3. Beleg twee uitgeholde pistolets met het spek of de ham en de andere twee met de zalm.
  4. Breek het eitje er voorzichtig bovenop en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Bestrooi met de bieslook en de geraspte kaas. Zet ongeveer 20 min. in de voorverwarmde oven of tot het ei gaar is. Smakelijk!

Nu is het aan jou!

Verwen jezelf, je mama of je lief met deze heerlijke gevulde pistolets. Of heb je zin in iets anders? 

Pompoenbrood met sesamzaad en sinaasappelzeste

3x maïs voor bij de barbecue

Rabarberlimonade en rabarber-amandeltaart