10 frisse en gezonde tussendoortjes

We maken jouw dagelijkse snack gezond en zorgen voor een frisse portie energie, met veel fruit en groenten op een stokje. Welke combinatie maak jij?

  Om gezond te eten moet je minstens twee keer per dag groenten naar binnen happen. Makkelijk! Want deze gezonde tussendoortjes zijn snel te maken. Snijd je favoriete groenten en fruit in hapklare stukken en rijg ze samen op een stokje. Zo heb je een makkelijke hap voor onderweg. Dit zijn onze favoriete combinaties: 

  1 - Aardbei gaat heerlijk samen met basilicum. En met een stukje komkommer erbij, proeft het extra fris.

  2 - Snijd een pompelmoes en bloedsinaasappel à vif en in stukjes, en combineer ze met braambessen. Heerlijk met een blaadje munt ertussen. 

  3 - Soms mag een stukje kaas niet ontbreken. Watermeloen doet het goed met feta en een crumble van pistache. Pel de pistachenootjes, druk ze plat met een vijzel en rol de kaas en het fruit erin. Druk eventueel zachtjes aan zodat de stukjes goed blijven plakken.

  4 - Ben je eerder fan van mozzarella? Combineer mozzarellabolletjes met verschillende kleuren kerstomaten en stukjes nectarines.

  5 - Of krik de klassieke combinatie van kaas, druif, appel en tomaat op en vervang de rode groente door enkele plakjes radijs.

   6 - Als je enkel zin hebt in groenten, maak je eenvoudig een groentesaté met kerstomaatjes, komkommerrolletjes, wortelrolletjes en stukjes paprika. Lekker met een tzatzikidip! De rolletjes maak je makkelijk door eerst linten met een dunschiller te snijden.

   7 - Ook een snelle lunch kan op een stokje. Probeer eens een saté met gegrilde courgettemango en eventueel wat stukjes kip. Een lekkere restjesverwerker van je BBQ en perfect als tussendoortje bij de lunch. 

   8 - Bolletjes meloen zijn een echte klassieker op een prikker. Wist je dat ze ook lekker zijn zonder parmaham, maar met een schijfje wortel en komkommer erbij? Dat maakt het extra knapperig. 

   9 - Als je plots bezoek over de vloer krijgt of naar een uitgebreide picknick gaat, kan je verschillende kleuren meloen in bolletjes combineren met mozzarella en basilicum. Een dressing voor erbij maak je makkelijk door een beetje confituur, balsamico, verse basilicum en olijfolie met elkaar te mengen. Lekker! 

   10 - Regenboogprikkers zijn dan weer leuk om je kinderen gezond te doen etenen nieuwe smaken te laten ontdekken. Kies fruit van alle mogelijke kleuren (braambessen, bosbessen, aardbeien, oranje meloen, groene meloen, ananas, rode druiven ...) en maak er samen een kleine regenboog op een stokje mee.

    

   Pssst ... nog niets in huis om je tussendoortjes mee te nemen voor onderweg? Ontvang nog een derde keer Foodbag tussen 1 juli en 31 augustus 2022 en krijg jouw zomergeschenk, een tweedelige bewaardoosset van Amuse, er gratis bij.