Geef je favoriete bessen instant punch met deze twee geheime ingrediënten

We mochten deze zomer niet klagen over de oogst Belgische aardbeien al kan er in elke portie bessen al eens een misser zitten. Met deze twee geheime ingrediënten tover jij zelfs een middelmatige bosbes, framboos of kers om tot een fantastisch tussendoortje. Watch & learn!

Wie onze blog een beetje volgt, weet al langer dat de zomer één van onze favoriete seizoenen is: schoon weer, lange dagen en vooral veel lekker fruit. Smakelijke bessen zoals aardbeien, frambozen, kersen en bosbessen zijn maar heel kort ‘in seizoen’ en daarom rekken we die periode het liefst zo lang mogelijk met een klein trucje …

 

 

Foodbag-foodhack

 

 

Zoals de beste keukenhacks is ook deze niet moeilijk. Was en snijd je aardbeien (of andere favoriete bessen van het moment) en voeg er een snuif zout en een goede lepel suiker aan toe. Even roeren en bam! Zo’n aardbeien heb je van je leven nog nooit geproefd!

 

De suiker zorgt voor de lekkere, zoete smaak die de aardbeien op het einde van de zomer misschien een beetje missen en het zout heeft hetzelfde effect alsof je het in een hartig gerecht zou gebruiken. Het laat het fruit gewoon meer naar - euhm - zichzelf smaken. Extra aardbei-ige aardbeien, dat wil toch iedereen? 

 

Werkt trouwens prima bij alle soorten bessen die wel wat extra punch kunnen gebruiken!