Een lekker alternatief voor koffie: de beetroot latte

Een zachtroze herfstdrankje
Chai latte, kurkuma latte, matcha latte, ... De laatste jaren duiken er steeds meer alternatieven op voor de klassieke latte met koffie. Omdat we niet altijd zin hebben in koffie of omdat we onze cafeïne-inname proberen te beperken. Het nieuwste alternatief is de beetroot latte op basis van bietensap.

Ben je ook altijd op zoek naar lekkere alternatieven voor een kopje koffie? Omdat je geen koffie lust, of omdat je wat minder cafeïne wil consumeren. Dan kan de beetroot latte wel eens jouw drankje zijn. Je maakt hem op basis van bietensap en dat geeft deze latte een uitgesproken, licht aardse smaak. Probeer de beetroot latte zeker eens uit om te ontdekken of dit jouw nieuwe go to-drankje wordt.

 Ingrediënten

  • 40 ml bietensap (versgeperst of gekocht)
  • 1 kl honing
  • 240 ml amandelmelk
  • snuifje kaneel

 Zo maak je een beetroot latte

  1. Verwarm de melk met de honing in een steelpannetje op zacht vuur. Laat de melk niet koken.
  2. Heb je graag een schuimig effect? Klop de melk dan met een klopper op tot die schuimig wordt.
  3. Giet het bietensap in een glas en voeg een snuifje kaneel toe.
  4. Giet de melk in het glas en roer voorzichtig om.
  5. Geniet ervan!