Dit doe je met die restjes yoghurt

nooit meer halfvolle potjes in de koelkast

In je Foodbag krijg je regelmatig kleine potjes yoghurt, om sausjes of dressings mee te maken bijvoorbeeld. Vaak heb je niet het volledige potje nodig en blijf je met restjes in de koelkast achter. Vervelend! Omdat we nu eenmaal niet van foodwaste houden, bedachten we een handige tip om álle restjes op te werken: de yoghurt bark.

Wat is een yoghurt bark?

Een yoghurt bark is eigenlijk een plaat van bevroren yoghurt met allerlei heerlijke ingrediënten erin en toppings erop. 

Welke yoghurt gebruik ik?

De restjes van de Hollebeekhoeve die je bij Foodbag krijgt natuurlijk! Maar eigenlijk kan je een yoghurt bark met eender welk soort yoghurt maken. Gebruik liever geen gezoete yoghurt of yoghurt met fruitsmaak, maar voeg zelf zoetstof en vers fruit toe. 

Is een yoghurt bark gezond?

Dat heb je volledig zélf in handen. Jij kiest welke ingrediënten je op en in de yoghurt bark gebruikt. Wij voegden een beetje honing toe aan de yoghurt om het zurige wat af te vlakken en voegden besjes, noten, gepofte rijst en munt toe.

 

Recept: yoghurt bark met alle restjes uit de koelkast

  1. Bedek een bakplaat of een schaal met bakpapier. Zorg dat ze in de diepvries past!
  2. Breng de yoghurt op smaak met een vloeibare zoetstof naar keuze (honing, agave, esdoornsiroop, rijstsiroop ...). Voeg eerst een beetje toe, proef en voeg eventueel nog extra toe. Je kan ook een beetje vanille-extract of oranjebloesemwater toevoegen.
  3. Kies jouw toppings: fruit (bosbessen, frambozen, aardbeien, stukjes mango ...), noten (pistache, cashew, pinda, amandel ...), pitten en zaden (lijnzaad, maanzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten ...), verse kruiden (munt, citroenmelisse, citroenverbena, ...), chocolade ...
  4. Giet de yoghurt uit op de bakplaat en strijk plat.
  5. Leg je toppings op de yoghurt, duw ze licht aan en zet voor 4 uur in de diepvries.
  6. Haal de yoghurt bark uit de diepvries, breek in stukken en bewaar ze in een afgesloten zakje of doosje in de diepvries. Je kan nu telkens een stuk yoghurt bark uit de diepvries halen als je er zin in hebt.