Bij Foodbag doen we er alles aan om foodwaste te vermijden. Met onze potjes yoghurt maken we vaak heerlijke sausjes en dressings, maar soms heb je toch niet het volledige potje nodig. Daarom: een handige tip om álle restjes yoghurt op te werken, de yoghurt bark!
Een yoghurt bark is een plaat van bevroren yoghurt met allerlei heerlijke ingrediënten erin en toppings erop. Een perfect experiment om je culinaire creativiteit op uit te leven!
Je kan een yoghurt bark met elke soort yoghurt maken. Maar gebruik liever géén gezoete yoghurt of yoghurt met fruitsmaak. Voeg zelf zoetstof en vers fruit toe.
Of een yoghurt bark gezond is of niet, dat bepaal jij helemaal zelf. Jij kiest welke ingrediënten je op en in de yoghurt bark gebruikt. Wij voegden wat honing toe aan de yoghurt om hem iets zoeter te maken en besjes, noten, gepofte rijst en munt voor extra crunch en een frisse toets.
Recept voor yoghurt bark met restjes yoghurt
- Bedek een bakplaat of een schaal met bakpapier. Zorg dat ze in de diepvries past!
- Breng de restjes yoghurt op smaak met een vloeibare zoetstof naar keuze. Dat kan met honing, agavesiroop, ahornsiroop, rijstsiroop .... Voeg eerst een beetje toe, proef en voeg eventueel nog extra toe. Je kan ook wat vanille-extract of oranjebloesemwater
toevoegen. Lekker!
- Kies jouw toppings: fruit (bv. bosbessen, frambozen, aardbeien, stukjes mango), noten (bv. pistache, cashew, pinda, amandel), pitten en zaden (bv. lijnzaad, maanzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten), verse kruiden (bv. munt, basilicum, citroenmelisse, citroenverbena), pure chocolade ... Leg ze klaar, maar voeg ze nog niet toe aan de yoghurt.
- Giet de gezoete restjes yoghurt uit op de bakplaat en strijk plat met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem volledig bedekt is zodat je overal een laag yoghurt hebt.
- Leg je toppings op de yoghurt, duw ze licht aan en zet gedurende 4u in de diepvries.
- Haal de yoghurt bark uit de diepvries, breek in stukken en bewaar ze in een afgesloten zakje of doosje in de diepvries. Je kan nu telkens een stuk yoghurt bark uit de diepvries halen als je er zin in hebt.
Stel je eigen menu samen
Quick&Easy
Tweekazenrisotto met mosterdspek
champignons en wortel
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Kip curry met rijst
ananas en wokgroenten
Quick&Easy
Quiche met witte vis
pompoen en prei
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Zalmburger met broccolipuree
en tartaarsaus
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Kippenbil met appelmoes, frietjes
en salade
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Valentijnsburger
met macaroni in tomatensaus
Quick&Easy
Wok met varkensreepjes en pindasaus
met noedels, paksoi en paprika
Original
Fishsticks met zoete-aardappelpuree
en paksoi
Original
Pittige penne met chorizo
spinazie en prei
Original
Crispy kipburger met groentefrietjes
met honing-mosterdsausje en salade
Original
Rosbief met savooi-champignonrisotto
met savooikoolchips en truffelolie
Original
Ravioloni met kreeft in preisaus
met grijze garnalen en shiso-olie
Original
Pancetta-witloofrolletjes
in kaaussaus, met landkerspuree
Original
Noedels met gehakt en Chinese kool
in Aziatische bouillon
Original
Tajine met kip en olijven
citroen en couscous
Veggie
Vegan
Empanadas met champignons en bonen
met pompoensalade en veenbessenkonfijt
Veggie
Vegan
Vegan cordon bleu met pastinaakpuree
en gebakken witloof
Veggie
Vegan
Lasagne met linzen en spitskool
zongedroogde tomaten en kruidige korst
Veggie
Curry masala met aji-verdesaus
wortel, spruitjes en volkoren rijst
Veggie
Ravioloni met scamorza en radicchio
met champignons en witte wijnsaus
Veggie
Pita met homemade rodebiet-falafel
koolsla en looksaus
Veggie
Pasta 'carbonara' met portobello
en spinazie
Sana
Makreel met spruitjes en rode biet
gember-sinaasdressing en andijviesalade
Sana
Nasi goreng met kip
met volkoren rijst
Sana
Veggie
Knolseldersteak met linzen en prei
met kappertjes-mosterdsaus
Sana
Stroganoff met varkensmignonette
met papika en bloemkoolrijst
Sana
Veggie
Zoete aardappel met portobello
avocado en tomatensalsa
Heat&Eat
Veggie
Kindvriendelijk
Kant-en-klare vegetarische lasagne
met seizoensgroenten
Heat&Eat
Kant-en-klare macaroni met ham en kaas
en een kaaskorstje
Heat&Eat
Veggie
Kant-en-klare chili sin carne
met rijst, zure room en koriander
Heat&Eat
Kant-en-klare kip met champignonsaus
met gevulde tomaat, boontjes en puree
Heat&Eat
Kant-en-klare penne met spek
met boschampignons, erwtjes en kaassaus
Heat&Eat
Sana
Kant-en-klare kip in kokos-pindasaus
met spinazie, paprika en pindanoten (Sana)