3 x maïs voor bij de bbq

Ziet er wel tof uit hé zo’n volledige kolf maïs? Alleen weten veel mensen niet helemaal hoe je die nu het best serveert. Wij bedachten drie fantastische recepten waar jij gegarandeerd mee scoort!

De voorbereiding

 

Welk recept jij ook kiest, eerst moeten we de maïs klaarmaken. Je kan zo’n kolf perfect koken maar veel smaakvoller is om die op de barbecue te bereiden. Geef de hele kolf een lik olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Grill 15 minuten langs elke kant met het deksel op de barbecue. En dan begint het leuke werk … 

De afwerking

 

Wij geven je drie originele combinaties mee waarmee jij je maïskolf afwerkt én sowieso indruk maakt op je gasten. 

 

De cheesy versie

 

Mix wat mayonaise met limoen, gerookt paprikapoeder en cayennepeper. Strijk op de maïskolf en rasp er wat parmezaan over.

 

De spicy versie

 

Mix wat mayonaise met sriracha-saus en voorzie de maïs van een flinke toef van het mengsel. Werkt af met wat fijngehakte lente-ui en zwarte sesamzaadjes. 

 

De zoete versie

 

Smelt wat boter en meng met wat honing. Bestrijk de maïskolf met het zoete mengsel en werkt af met enkele takjes tijm.

 

Wat is jouw favoriet?