Onze favoriete keukenhulpjes

We hebben wat rondgevraagd bij team Foodbag en hier zijn ze op een rijtje: onze niet te missen keukentools. Ze zijn zo handig dat we ons afvragen: “Hoe hebben we het ooit zonder gered?!”

Het oud vertrouwde patattemeske

Met stip op één! Want wat zou het leven zijn zonder? In je keuken hoort gewoon een goede aardappelschiller. En volgens marketeer Astrid is het welbekende Molentje de ultieme schiller. Het molenmes is scherp, ligt goed in de hand en heeft een perfecte lemmetlengte. Met dit mesje schil je absoluut de langste sliert! Al is een basic mesje meer dan voldoende voor al onze gerechtjes. 

Een echt koksmes

Met zijn specifieke vorm is het koksmes gewoon onmisbaar in elk messenblok, stelt chef Deborah. Je kan het voor de meeste snijtaken gebruiken, maar niet voor fijn schilwerk. Onze chefs hakken er groenten en snijden er vlees mee. Het handvat gebruiken ze voor het pletten van peperbolletjes en de zijkant van het lemmet om een teentje knoflook te kneuzen. Wist je dit?

 

De broodnodige snijplank

Een echt koksmes zonder snijplank, dat wil je niet, hé?! Dus zetten we de snijplank op de derde podiumplaats. Ze bestaan in alle maten, vormen en materialen. Elkeen heeft z’n eigen favoriet. Zo hakt projectmanager Sarah liever op hout want dat is beter voor het mes en snijdt marketeer Katrien vrolijk op kunststof want dat gaat de vaatwasser in en komt er bacterievrij uit. Chop-chop!

Een eersteklas rasp

Schaven en raspen klinkt bij head of operations Lore als muziek in de oren, en dus heeft zij een iconische designrasp met verschillende snijbladen in haar keukenla liggen. Fijn, grof, extra grof, ribbon en schaver of van chocolade tot kaas en van citrus tot gember. Top dus!

De gespierde stamper

Toegegeven, bij Foodbag eten we graag een pureetje en dus vindt chef Isa een stevige pureestamper of een gespierd Jerommeke onmisbaar in de keuken. En wat vind jij?

 

Een praktische menustaander

Ah ja … Waar zou je anders ons o zo handig receptenboekje op zetten? Verkies je een helder scherm boven papier? Ook dat kan.
Log in op onze website en ga naar de pagina ‘mijn bestellingen’. Open het gerecht, klik op ‘recept downloaden’ en zet je tablet in de standaard. Handig, toch!

Psst ... Vergeet je kookbox niet te bestellen, want met ferm keukengerief en een lege frigo draait het toch nog in de soep. Ga via een klik direct naar het Foodbag-menu.