Dit doe je met restjes yoghurt

Nooit meer halfvolle potjes yoghurt in de koelkast. Wij verwerken ze in een knapperige, fruitige en verfrissende yoghurt bark.

Bij Foodbag doen we er alles aan om foodwaste te vermijden. Met onze potjes yoghurt maken we vaak heerlijke sausjes en dressings, maar soms heb je toch niet het volledige potje nodig. Daarom: een handige tip om álle restjes yoghurt op te werken, de yoghurt bark!
Een yoghurt bark is een plaat van bevroren yoghurt met allerlei heerlijke ingrediënten erin en toppings erop. Een perfect experiment om je culinaire creativiteit op uit te leven! 
Je kan een yoghurt bark met elke soort yoghurt maken. Maar gebruik liever géén gezoete yoghurt of yoghurt met fruitsmaak. Voeg zelf zoetstof en vers fruit toe. 
Of een yoghurt bark gezond is of niet, dat bepaal jij helemaal zelf. Jij kiest welke ingrediënten je op en in de yoghurt bark gebruikt. Wij voegden wat honing toe aan de yoghurt om hem iets zoeter te maken en besjes, noten, gepofte rijst en munt voor extra crunch en een frisse toets. 

Recept voor yoghurt bark met restjes yoghurt

 

  1. Bedek een bakplaat of een schaal met bakpapier. Zorg dat ze in de diepvries past!
  2. Breng de restjes yoghurt op smaak met een vloeibare zoetstof naar keuze. Dat kan met honing, agavesiroop, ahornsiroop, rijstsiroop .... Voeg eerst een beetje toe, proef en voeg eventueel nog extra toe. Je kan ook wat vanille-extract of oranjebloesemwater toevoegen. Lekker!
  3. Kies jouw toppings: fruit (bv. bosbessen, frambozen, aardbeien, stukjes mango), noten (bv. pistache, cashew, pinda, amandel), pitten en zaden (bv. lijnzaad, maanzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten), verse kruiden (bv. munt, basilicum, citroenmelisse, citroenverbena), pure chocolade ... Leg ze klaar, maar voeg ze nog niet toe aan de yoghurt. 
  4. Giet de gezoete restjes yoghurt uit op de bakplaat en strijk plat met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem volledig bedekt is zodat je overal een laag yoghurt hebt. 
  5. Leg je toppings op de yoghurt, duw ze licht aan en zet gedurende 4u in de diepvries.
  6. Haal de yoghurt bark uit de diepvries, breek in stukken en bewaar ze in een afgesloten zakje of doosje in de diepvries. Je kan nu telkens een stuk yoghurt bark uit de diepvries halen als je er zin in hebt.