Wat is lekker en leuk bij de barbecue ?

Een barbecue organiseren voor vrienden of familie is meer dan vlees, vis en groentjes op de rooster leggen. Met deze tips maak jij er een heerlijke herinnering van.

Maak je barbecue extra leuk

Voorbereiding is alles! Met deze 5 tips van chef Claire scoor je 11/10 voor sfeer en gezelligheid bij de barbecue

  • Kies mooie schalen, potjes, kommen en planken uit om alles op te serveren. Plaats niets in productverpakking op tafel. 
  • Zet glazen kannen met water klaar en stop er wat blaadjes munt en schijfjes citroen of sinaasappel in.
  • Leg warme plaids of dekens klaar zodat je gezelschap laat kan blijven 'plakken'.
  • Maak een avondvuurtje in de open barbecue.
  • Music Maestro! Een streepje muziek werkt altijd. Check onze barbecue playlist op Spotify

Start je barbecue met een uitgebreid aperitief

Een hapje om te delen komt altijd van pas. Maak het jezelf makkelijk met onze nachoschotel met tex-mexkruiden en verse guacamole

Voor de guacamole

Halveer 2 avocado’s overlangs. Verwijder de pit en duw het vruchtvlees uit de schil. Prak samen met 1 fijngesnipperde sjalot, 2 geplette teentjes knoflook en het sap van een halve limoen tot één geheel. Kruid met een snuif zout en zwarte peper. Proef en voeg naar smaak nog wat limoensap en fijngesnipperde koriander toe.

Voor de nacho's

Pel 1 rode ui en snijd in halve ringen. Snijd 100 g kerstomaten in 4. Verwijder de zaadlijsten uit 1 groene paprika en snijd in fijne blokjes. Snijd 4 jalapeños in fijne ringen. Vul een vuurvaste schaal met nachos en meng met alle gesneden ingrediënten. Kruid met 1 el tex-mexkruiden en hussel goed door elkaar. Strooi er vervolgens een flinke laag geraspte cheddar over en laat warm worden op de hete BBQ, tot de kaas gesmolten is. Werk af met verse koriander, een kneepje limoensap en ringetjes lente-ui.

Sluit je barbecue af met een luchtig dessert

Gegrild fruit op een stokje, dat maak je eenvoudig op het BBQ-rooster (of in een grillbakje). Extra lekker met wat volle yoghurt met verse munt of een bolletje ijs erbij.

Voor de gegrilde fruitsaté

Verwijder de schil van 1 ananas. Snijd in plakken van 1-2 cm en verdeel vervolgens in grote hapklare stukken. Hak een watermeloen in 2. Snijd één van de helften daarna in plakken van 1-2 cm en snijd vervolgens ook in grote hapklare stukken. Schik de stukjes ananas en watermeloen afwisselend op een satéstokje en leg kort op het rooster van je hete barbecue of in een grillbakje dat je vervolgens op de rooster plaatst. Wissel af en toe van kant, tot het fruit een mooi kleurtje krijgt.

Tip: van het vruchtvlees van de andere halve watermeloen kan je verfrissende ijsblokjes maken.

En wat met het vlees en de groenten bij de barbecue?

De hele zomer lang vind je elke week een verrukkelijke barbecueboxbox bij onze extra’s. Telkens met salade, verschillende vleesjes én een vegetarisch alternatief. De extra's verschijnen na het selecteren van je weekmenu.