Handig, dit maak je met dat restje pickles

Gedaan met halfvolle bokaaltjes in de koelkast!

Wij zijn wereldkampioen bokaaltjes verzamelen in de koelkast. Heb jij dat ook? Halfvolle potjes currypasta, mosterd, pesto, harissa, augurken, ... die de bovenste lade van je koelkast inpalmen. Zin om orde op zaken te stellen? Werk die restjes dan op! Wij beginnen onze grote koelkastschoonmaak met die bokaal pickles.

Burgersaus

Met dat restje pickles uit de koelkast maak je een heerlijke, friszure burgersaus. 

Zo ga je te werk:
-Meng 2 el pickles met 2 el mayonaise (volle of light).
-Proef en voeg als je het sausje nog te scherp vindt ook 1 el honing toe. 
-Eenvoudig, maar lekker!

In de week van 7 oktober krijg je een bokaaltje pickles van Camp's bij de geroosterde herfstgroenten met gerookt spek en een picklessausje. Heb je een restje over? Dan weet je nu perfect hoe je het kan opwerken!


De eerste Belgische pickles van Camp's

113 jaar geleden richtte Louis Van Camp een bedrijfje op dat zich specialiseerde in het inmaken van groenten. Eén minpuntje: er gingen veel restjes groenten verloren. Louis besloot daar iets aan te doen. De heerlijke piccalilly-saus die hij ooit in Engeland proefde, zou perfect bij zijn groenterestjes passen. Louis maakte zelf een picklessaus, goot ze over zijn ingemaakte groenten en voilà: de geboorte van de allereerste Belgische pickles.