Sushi van quinoa en zalm

Ingrediënten

Quinoa, rode
100 gram
Warmgerookte zalm
125 gram
Pijpajuin
3 stengels
Nori, vellen
4
Gele wortel
2
Chilipeper
1
Koriander
Enkele takjes
Sesamzaadjes, geroosterd
1 eetlepel
Sojasaus
Naar wens
lara

Zelf sushi maken, tijdrovende bezigheid? Onze versie van rode quinoa en warmgerookte zalm alleszins niet. Een klus die zo geklaard is en daarbovenop is de variant met quinoa enorm voedzaam. Oh ja, en het is nog verdomd lekker ook! 

Bereiding

  1. Kook de quinoa tot ze gaar is en giet af. Laat afkoelen.
  2. Snijd de pijpajuin en wortel julienne. Scheur de gerookte zalm in kleine stukken en snijd de chilipeper in dunne ringen.
  3. Neem een vel nori en maak het vochtig. Schik er wat quinoa op, gevolgd door enkele reepjes wortel, chilipeper en pijpajuin en eindig met de warmgerookte zalm en koriander. Rol de nori strak dicht en snijd daarna in schijven.
  4. Meng de sojasaus met de sesamzaadjes en serveer bij de sushi. Werk af met extra koriander!