Een menu voor en door echte kampioenen

Zet jij deze Belgische wielerhelden op jouw weekmenu?

Nu de Belgische selectie voor het WK wielrennen bekend is, zet Foodbag samen met vijf Belgische wielrenners de slotsprint in naar een menu voor en door echte kampioenen. Haal samen met Jasper Stuyven, Lotte Kopecky, Greg Van Avermaet, Edward Theuns en Johan Museeuw jouw 'grinta' boven in de keuken. Zitten de benen goed? Maak kennis met onze chef-coureurs en kies jouw favoriete gerecht!

Stoofvlees van Johan Museeuw

Johan Museeuw is een echte Flandrien met heel wat wielermonumenten op zijn palmares. In 1996 kreeg hij het mooiste verjaardagscadeau ooit in het Zwitserse Lugano: de regenboogtrui.

“De aankomst als wereldkampioen is best hectisch. Maar het moment dat je die regenboogtrui in handen krijgt en beseft dat je vanaf dat moment voor één jaar wereldkampioen bent, is onvergetelijk.”

Samen met de Leeuw Van Vlaanderen brengen we hulde aan een echte Vlaamse klassieker: stoofvlees met een witloofslaatje en kroketjes!

 

Ontdek het WK-menu

Schnitzel (en chocolade!) van Jasper Stuyven

Stuyven schopte het tot de Belgische selectie van het WK wielrennen 2021 en won datzelfde jaar nog de klassieker Milaan-Sanremo, waar hij alle topfavorieten achter zich liet. Proef mee van zijn onvergetelijke overwinning met een schnitzel alla milanese met pasta en verse tomatensaus.

Maar het kan natuurlijk ook iets Belgischer! Jasper Stuyven zorgt voor een heerlijk hoofdgerecht én de zoete zonde achteraf. Je vindt zijn zelfgemaakte chocolade bij onze extra's. Want wanneer hij niet met wielrennen bezig is, vind je hem samen met zijn nonkel Ivan in Chocolade Atelier STUYVEN.

“Chocolade is me met de paplepel ingegeven. Mijn nonkel is al heel zijn leven chocolatier en wielerfanaat van het eerste uur. Tegelijkertijd hou ik enorm van zijn chocolade, een perfecte basis voor onze samenwerking!”


Lotte Kopecky: parmigiana van bloemkool

Lotte Kopecky bewijst na het winnen van de slotrit van de Vuelta dat ze het juiste jus in de benen heeft voor het WK wielrennen 2021 bij de vrouwen. Maar ook in de keuken houdt ze graag de koers aan. Ze experimenteert er graag met granola, yoghurt en fruit in ontbijtbowls, is fan van vegetarisch en heeft een zwak voor grootmoeders keuken.

“Mijn favoriete groente? Savooikool volgens het recept van mijn oma, yummie! ik ben er nog steeds heel gek van. Hier kies ik voor een Italiaanse laagjesschotel boordevol groenten: lekker gezond. Want je hoeft niet elke dag vlees te eten om fit door het leven te gaan.”.

Het Braziliaans stoofpotje van Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet speelt een kleine thuismatch. Hij en zijn vrouw Ellen zijn al jaren trouwe fans van Foodbag:

“Samen eten vind ik een ultiem moment van gezelligheid. Ik kijk er altijd naar uit. Het liefst van al vertoef ik in de mediterrane, Japanse of Mexicaanse keuken. Dankzij Foodbag genieten we elke week van een variatie aan verrassende smaken.”

Van Avermaet behaalde in 2016 Olympisch goud in Rio. Het mooiste moment uit zijn carrière. Vooral de adrenaline bij de aankomst en de ceremonie zal hij nooit vergeten. Scoort zijn Braziliaanse stoofpot met witte vis, kokosmelk en paprika bij jou even goed?

De echte pastafanaten: Edward Theuns & Lien Crapoen

Hoogseizoen of niet, Edward Theuns en zijn vrouw Lien Crapoen zweren bij de klassieke pasta. Want koolhydraten zijn van cruciaal belang in een stevig sportschema! Anders kan je geen snelheidsrecord neerzetten of de witte trui aantrekken in de Tour de France.

“Als we echt moeten kiezen, dan ga ik zonder twijfel voor een spaghetti bolognaise en Lien voor eentje met verse tomatensaus en verse basilicum. Uiteraard afgewerkt met de enige echte parmigiano! Om de vrede te bewaren, serveren we hier onze gulden middenweg: een gegratineerde pasta met pompoen, champignons en ricotta. Aanrader!"

Stel jouw WK-menu samen