Maak je eigen verse kruidenthee

Verse kruiden hebben een heilzame werking voor je lichaam en passen heerlijk bij elkaar in een warme pot thee. Weet je niet goed wat bij wat te doen? Wij helpen je op weg met 3 kruidige en fruitige combinaties.

Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwaaltjes?

 

Gember en tijm

Tijm is hét wondermiddel tegen hoest en keelpijn. Ook gember is lekker pittig voor je keel en helpt voor een goede spijsvertering. Bye bye vervelende slijmpjes!

Munt en gedroogde framboos

Munt houdt je geheugen scherp, verlicht een verkoudheid en zorgt voor een goede doorstroming in je lichaam. Gedroogde frambozen bevatten (net als verse) veel vitamine C en versterken je immuunsysteem. Win-win!

Kaneel, steranijs en gedroogde schijfjes appel

Kaneel en steranijs zitten boordevol antioxidanten en werken ontstekingsremmend. Kaneel gaat veroudering van je lichaam tegen. Steranijs kan helpen tegen infecties als buikpijn en griep. Kortom, een superstraffe combo.

Zo bereid je de perfecte kruidenthee 

  • Voeg de ingrediënten samen in een kruidentuil of laat ze los trekken in warm water en zeef vooraleer je ze in je tas of theepot doet.
  • Kokend water maakt de werkzame stoffen van kruiden kapot. Je water mag dus niet koken als je het bij de kruiden voegt. Zo’n 75°C à 80°C is een ideale temperatuur. Zo bespaar je ook nog wat energie!