Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwaaltjes?
Gember en tijm
Tijm is hét wondermiddel tegen hoest en keelpijn. Ook gember is lekker pittig voor je keel en helpt voor een goede spijsvertering. Bye bye vervelende slijmpjes!
Munt en gedroogde framboos
Munt houdt je geheugen scherp, verlicht een verkoudheid en zorgt voor een goede doorstroming in je lichaam. Gedroogde frambozen bevatten (net als verse) veel vitamine C en versterken je immuunsysteem. Win-win!
Kaneel, steranijs en gedroogde schijfjes appel
Kaneel en steranijs zitten boordevol antioxidanten en werken ontstekingsremmend. Kaneel gaat veroudering van je lichaam tegen. Steranijs kan helpen tegen infecties als buikpijn en griep. Kortom, een superstraffe combo.
Zo bereid je de perfecte kruidenthee
- Voeg de ingrediënten samen in een kruidentuil of laat ze los trekken in warm water en zeef vooraleer je ze in je tas of theepot doet.
- Kokend water maakt de werkzame stoffen van kruiden kapot. Je water mag dus niet koken als je het bij de kruiden voegt. Zo’n 75°C à 80°C is een ideale temperatuur. Zo bespaar je ook nog wat energie!
Stel je eigen menu samen
Quick&Easy
Tweekazenrisotto met mosterdspek
champignons en wortel
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Kip curry met rijst
ananas en wokgroenten
Quick&Easy
Quiche met witte vis
pompoen en prei
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Zalmburger met broccolipuree
en tartaarsaus
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Kippenbil met appelmoes, frietjes
en salade
Quick&Easy
Kindvriendelijk
Valentijnsburger
met macaroni in tomatensaus
Quick&Easy
Wok met varkensreepjes en pindasaus
met noedels, paksoi en paprika
Original
Fishsticks met zoete-aardappelpuree
en paksoi
Original
Pittige penne met chorizo
spinazie en prei
Original
Crispy kipburger met groentefrietjes
met honing-mosterdsausje en salade
Original
Rosbief met savooi-champignonrisotto
met savooikoolchips en truffelolie
Original
Ravioloni met kreeft in preisaus
met grijze garnalen en shiso-olie
Original
Pancetta-witloofrolletjes
in kaaussaus, met landkerspuree
Original
Noedels met gehakt en Chinese kool
in Aziatische bouillon
Original
Tajine met kip en olijven
citroen en couscous
Veggie
Vegan
Empanadas met champignons en bonen
met pompoensalade en veenbessenkonfijt
Veggie
Vegan
Vegan cordon bleu met pastinaakpuree
en gebakken witloof
Veggie
Vegan
Lasagne met linzen en spitskool
zongedroogde tomaten en kruidige korst
Veggie
Curry masala met aji-verdesaus
wortel, spruitjes en volkoren rijst
Veggie
Ravioloni met scamorza en radicchio
met champignons en witte wijnsaus
Veggie
Pita met homemade rodebiet-falafel
koolsla en looksaus
Veggie
Pasta 'carbonara' met portobello
en spinazie
Sana
Makreel met spruitjes en rode biet
gember-sinaasdressing en andijviesalade
Sana
Nasi goreng met kip
met volkoren rijst
Sana
Veggie
Knolseldersteak met linzen en prei
met kappertjes-mosterdsaus
Sana
Stroganoff met varkensmignonette
met papika en bloemkoolrijst
Sana
Veggie
Zoete aardappel met portobello
avocado en tomatensalsa
Heat&Eat
Veggie
Kindvriendelijk
Kant-en-klare vegetarische lasagne
met seizoensgroenten
Heat&Eat
Kant-en-klare macaroni met ham en kaas
en een kaaskorstje
Heat&Eat
Veggie
Kant-en-klare chili sin carne
met rijst, zure room en koriander
Heat&Eat
Kant-en-klare kip met champignonsaus
met gevulde tomaat, boontjes en puree
Heat&Eat
Kant-en-klare penne met spek
met boschampignons, erwtjes en kaassaus
Heat&Eat
Sana
Kant-en-klare kip in kokos-pindasaus
met spinazie, paprika en pindanoten (Sana)