5 ANTI-WAKKE BODEMTIPS
- Gebruik een metalen bakvorm, die geleidt de warmte beter.
- Strooi wat kaas op de bodem als extra buffer.
- Bak het deeg eerst blind met bakbonen - of parels, linzen of rijst.
- Laat de vulling afkoelen en uitlekken voor je ze op het deeg legt.
- Haal de quiche na het bakken uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
VARIEER MET VULLINGEN
De verhouding kan variëren van recept tot recept, maar doorgaans kiezen wij voor 4 eieren met 250 ml vocht (room, melk, half-om half, ricotta, mascarpone, Griekse of volle yoghurt …) en 100 g kaas. Kruid royaal met zout en zwarte peper. Enkele voorbeelden:
- Klassiek: 4 eieren + 250 ml room, melk of half-om-half + 100 g gruyèrekaas
- Fris: 4 eieren + 250 g Griekse yoghurt + 100 g fetakaas
- Cheesy: 4 eieren + 250 g mascarpone + 100 g parmezaanse kaas
GEDULD IS EEN SCHONE DEUGD
Bak een quiche ongeveer 30 min. in een voorverwarmde oven van 180-200°C. Als de vulling niet meer vloeibaar is, is de quiche klaar. En dan (nog) even geduld! Wacht 15 min. vooraleer je een quiche aansnijdt. Zo stolt het eimengsel goed en komt de smaak beter tot z’n recht. Een quiche die recht uit de oven komt, smaakt flets.