De drie beste dips

Tijd voor apero! En wat past er beter bij een aperitief dan een smeuïge dip? Met deze drie originele dips maak je gegarandeerd indruk op je vrienden. Ontdek hieronder de recepten. Dip it like it’s hot met pitabrood, platbrood, grissini of komkommerstaafjes.

 

1. Dip met zongedroogde tomaten, walnoten en rozijnen

Ingrediënten:

  • 300 g uitgelekte zongedroogde tomaten
  • 60 g walnoten
  • 40 g blonde rozijnen
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 15 g witte balsamicoazijn
  • 1 teentje look
  • zwarte peper
  • zout

Recept:

  1. Maal de kaas fijn. Zet opzij.
  2. Hak de look, noten, rozijnen, tomaten en het basilicum fijn.
  3. Voeg het balsamicoazijn en gemalen kaas toe.
  4. Meng goed om.
  5. Mix alles met een staafmixer of blender tot een homogene massa.
  6. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe (zie tip).

Tip: bewaar de olie van de zongedroogde tomaten en voeg op het einde toe aan de dip in plaats van olijfolie.

 

2. Dip met artisjok  

Ingrediënten:

  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • basilicumblaadjes
  • 300 g artisjokharten op olie

Recept:

  1. Maal de kaas fijn. Zet opzij.
  2. Hak het basilicum en de knoflook fijn.
  3. Voeg de uitgelekte artisjokharten en de gemalen kaas toe. Meng goed om.
  4. Mix alles met een staafmixer of in een blender tot een homogene massa.
  5. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe (zie tip).

Tip: bewaar de olie van de artisjokharten en voeg op het einde toe aan de dip in plaats van olijfolie.

 

3. Dip met wortel en kurkuma  

Ingrediënten:

  • 300 g wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijn
  • ½ tl kurkuma
  • ¼ tl chilipoeder
  • 2 el agave siroop
  • zout
  • zwarte peper
  • verse koriander

Recept:

  1. Snijd de wortel grof en kook in 20 minuten gaar. Giet af.
  2. Mix alle ingrediënten, behalve de koriander, in een blender of met een staafmixer.
  3. Hak de koriander fijn en meng door de dip.

Welke is jouw favoriet? We zijn benieuwd naar jullie resultaten! Deel ze op sociale media en vergeet ons niet te taggen met @foodbag.be of #foodbagbe.

    Zin in meer apero?

     

    Bestel jouw aperobox bij je extra’s!   Wist je trouwens dat we elke week een andere box voorzien?