2021, dat heeft gesmaakt!

Dit waren volgens jou de beste gerechten van het afgelopen jaar

De foodlove spetterde van het grote aantal sterren waarmee jij onze gerechten het voorbije jaar online hebt beoordeeld. Daarom trakteren onze Foodbag-chefs in de weken van 27 december en 3 januari op de beste bordjes van de afgelopen 51 weken. Feest! Ga maar watertandend op het puntje van je stoel zitten, want hier volgt het meest smaakvolle eindejaarslijstje van 2021

De pasta, die blijft plakken

De pastaslierten glippen nog altijd even vlot naar binnen als in 2020. Vers of volkoren: zodra onze chefs ze in een smeuïg sausje drenken, regent het sterren in hun keuken. Zeker wanneer pompoen de hoofdrol speelt. Deze vijf pastacombo’s pronken in jouw Best Of 2021-menu:

  • klassieke spaghetti carbonara met spek en champignons
  • volkoren spaghetti met pompoensaus, pancetta en salie verse tagliatelle met gerookte zalm en prei
  • pasta pesto met geroosterde pompoen en krokante pitjes
  • pastaschotel met macaroni, gehakt en champignons

Schatjes van krielpatatjes

De frietjes maken dit jaar plaats voor krieltjes. De enthousiaste ie hebben ze al gemeenschappelijk, alsook het klassieke stukje vlees waarmee ze gepaard gaan. Tegen deze klassiekers zei jij het afgelopen jaar volmondig ‘meer van dat’:

  • varkensmignonette met uiensaus, kropsla, witloof en krielpatatjes
  • steak met kruidenboter, gepofte krieltjes en witloofslaatje

Een extra tintje O(ooh)sters

Dat de smaakpapillen van sommigen onder jullie Foodlovers graag op ontdekkingstocht gaan, is geen geheim. Soms ging het om een korte culinaire citytrip, anderen blijven dan weer langer in verdere oorden plakken. Eén bestemming was alvast populair: die van de oosters geïnspireerde smaken! Naar waar trek jij er nog eens op uit?

  • Nasi goreng met spiegelei en zoetzure komkommer
  • Falafelbowl met geroosterde radijsjes, spinazie, hummus en couscous
  • Thaise runderreepjes met frisse salade en munt-limoendressing
  • Geroosterde herfstgroenten met peer, labneh en pittige saus
  • Sticky tofu met Chinese kool, wortel, rijst en krokante uitjes

Classic veggie

Van nieuwe ontdekkingen gesproken … Dit jaar kozen jullie ook massaal voor klassiekers in een vegetarisch jasje. Goed voor jou en de planeet! Daar steken onze chefs de handen voor in de lucht. Dit waren jullie favoriete veggie-klassiekers van 2021:

  • Veggie vol-au-vent met portobello
  • Veggie seaburger met frietjes en zelfgemaakte tartaarsaus
  • Veggie braadworst met mosterd-roomsaus, veldslapuree en worteltjes

It’s a wrap … en een pizza!

De tijd vliegt, zoveel is duidelijk. Zeker tijdens een drukke werkweek. Foodbag to the rescue! Het voorbije jaar smulden jullie even gretig van vers bereid comfortfood. Want ook daar vind je de nodige portie energie om je avond nog mee door te komen. Koken na een drukke werkdag belonen we dubbel en dik, daarom vind je deze nog eens op het menu:

  • Wrap met krokante kip, avocado en aiol
  • Wrap met krokante kip, avocado en aioli
  • Pizza met Belgische kruidenkaas, courgette, kerstomaat en een korstdip

En zeg nu zelf ….

Het was toch echt plezant om dit jaar weer samen te koken? Nu al: bedankt voor al jouw aanstekelijke enthousiasme! 
Laten we er ook in 2022 iets overheerlijks van maken. 

 

Hoe kan ik een Foodbag-gerecht beoordelen? 

  • Log in op jouw account
  • Klik op ‘mijn bestellingen’
  • Klik via de weekbalk bovenaan door naar de voorbije weken en duid telkens het aantal sterren aan dat de gerechten die je geproefd hebt, verdienen