Classic hummus met granaatappelpitjes
Wat heb je nodig:
- 1 blik kikkererwten
- sap van een halve citroen
- 1 teentje knoflook
- 1-2 el tahin
- 50-70 ml olijfolie
- snufje komijn, peper & zout
- granaatappelpitjes
Werkwijze:
- Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Voeg hierbij het teentje knoflook en het sap van de citroen toe, naar smaak. Doe er ook de olijfolie, tahin en komijn bij.
- Pureer alles tot je een gladde hummus hebt. Breng nog op smaak met zout, peper en extra komijn. Wanneer het geheel te dik is, kan je ‘m aanlengen met wat water.
- Bestrooi de hummus met de granaatappelpitjes en eventueel wat peper ter afwerking.
Hummus met geroosterde rode paprika en pijnboompitten
Wat heb je nodig:
- 1 blik kikkererwten
- sap van 1/4 citroen
- 2 puntpaprika's
- 1 teentje knoflook
- 1-2 el tahin
- 50-70 ml olijfolie
- snufje (gerookte) paprikapoeder, peper & zout
- pijnboompitten voor de afwerking
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de paprika’s met olijfolie, peper en zout en leg ze op een bakplaat, met de binnenkant naar boven. Draai af en toe om, tot de schil zwart is. Dit zal zo’n 20 minuten duren.
- Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Voeg hierbij het sap van de citroen en het teentje knoflook toe. Voeg ook de olijfolie, tahin en komijn toe.
- Haal de paprika’s uit de oven en steek zo’n vijftal minuten in een afgesloten zak. Zo laat de schil makkelijk los. Voeg de paprika dan bij de andere ingrediënten.
- Pureer alle ingrediënten tot je een glad geheel hebt. Breng nog op smaak met zout, peper en komijn.
- Bestrooi tenslotte de hummus met pijnboompitten. Tip: rooster ze eerst heel even in een pan zonder vetstof, dan zijn ze extra lekker!
Hummus met spinazie en geroosterde kikkererwten
Wat heb je nodig:
- 1,5 blik kikkererwten
- sap van 1/2 citroen
- 1 teentje knoflook
- 1-2 el tahin
- 50-70 ml olijfolie
- snufje komijn, peper & zout
- 2 handjes spinazie
- paprikapoeder
- koriander voor de afwerking
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de helft van een blik kikkererwten uitlekken en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Rooster de kikkererwten zo’n 15-20 min. in de voorverwarmde oven.
- Maak met de rest van de kikkererwten hummus zoals hierboven omschreven.
- Hak de spinazie in fijne stukjes en meng het onder het geheel.
- Bestrooi de hummus met de geroosterde kikkererwten en werk af met koriander