3 x verfrissende mocktails 

Voor iedereen die liever geen hoofdpijn overhoudt aan de aperitief, creëerden onze chefs drie verrassende mocktails. Welke maak jij?

Mocktail met pompelmoes en tijm

Per glas

  • Garneer een glas met een suikerrand.
  • Schep vol met crushed ice.
  • Voeg 2 kl tijmsiroop* toe.
  • Vul je glas vervolgens voor ⅓ met vers pompelmoessap.
  • Leng aan met spuitwater, tot aan de rand.
  • Garneer met verse tijm en een partje pompelmoes. 

TIP

    *Maak zelf tijmsiroop: warm 100 ml water en 100 g suiker in een steelpan. Als de suiker gesmolten is, voeg je enkele takjes tijm toe. Verlaag het vuur, laat 5 min. pruttelen en daarna helemaal afkoelen. Ook lekker met rozemarijn of een ander restje verse kruiden.

    Frozen Bellini

    Voor 4 personen

    • Mix in je blender 250 g bevroren perzik en 600 ml spuitwater. Kies voor een zak bevroren perziken uit de supermarkt of stop je partjes verse perzik de avond voordien in een zakje in de vriezer.
    • Voeg naar smaak limoensap, honing en extra ijs toe.
    • Schud het geheel goed door elkaar.
    • Serveer met een extra partje limoen, wat blauwe bessen of munt in het glas.

    Virgin Mojito

    Per glas

    • Bedek de bodem met frambozen en plet samen met 10 muntblaadjes.
    • Voeg 2 partjes limoen en een kneepje honing toe.
    • Plet nog eens en meng goed door elkaar.
    • Vul je glas vervolgens 3/4 met crushed ice
    • Voeg spuitwater toe tot aan de rand.
    • Werk af met een takje verse munt en een framboos of een schijfje limoen.