Op stap langs onze lokale Foodbag-leveranciers

Foodbag kiest bewust voor lokaal. En dat willen we echt tonen aan jou!

Niet alleen aan de hand van hun producten in onze kookbox, maar ook door deze trip magique die we voor jou uitstippelden. Kaartje bij de hand? Veel plezier!

1. WAY Coffee Roasters
In Gent

Charlene en Ward - onze buren - van Way Coffee Roasters branden en brouwen hun koffie volledig zelf. Verken met je koffie in de hand de hippe, Gentse havenbuurt. Meer info via www.way.gent.

 

2. Omegabaars
In Kruisem

In Kruisem (de Oost-Vlaamse fusiegemeenten Kruishoutem en Zingem) kan je de duurzame Omegabaarskwekerij van bioloog Stijn Van Hoestenberghe bezoeken. Combineer het met een Omegabaars-diner in één van de buurtrestaurants. Meer info via www.kruisem.be

 

3. De Volle Maan
In Sint-Lievens-Houtem

Halt, tijd voor een (geiten-) ijsje! Aan de rand van de Vlaamse Ardennen vind je de biologische geitenboerderij De Volle Maan van Kathelijne en Bart. Boek een verblijf in de bed and breakfast op de boerderij en ontwaak met het gemekker van de geitjes. Meer info via www.devollemaan.be.

4. Maetier
In Schore

Schore is een klein in Veurne polderdorpje vlakbij Middelkerke langs de IJzer. Samengevat: de perfecte fietsroute middenin het groen, inclusief verse zeelucht. Op je fietstocht passeer je langs onze beenhouwer Meatier. Even zwaaien! Meer info via www.middelkerke.be.

 

5. Berloumi
In Berlare

Berlare heeft twee grote troeven: het Donkmeer (het Lago Maggiore van OostVlaanderen) en Berloumi, een heerlijke Berlaarse grillkaas. Meer info via www.berlare.be

 

6. Wostyn
In Torhout

Mosterdfans, verenigt u! In Torhout ontdek je de mosterdwinkel en het mosterdmuseum van de familie Wostyn. Verschillende mosterdvariëteiten, jenever, pralines … Je kan het zo gek niet bedenken. Meer info viawww.mostaardwostyn.be.

7. CAMP'S
In Oudenaarde

Oudenaarde: bekend om z’n stadhuis, 15de eeuwse wandtapijten, bier, de Koppenberg en Oudenaardse pickles van Camp’s. Allez, waar wacht je nog op? Meer info viawww.oudenaarde.be.

 

8. Régal
In het land van Hervé

De groene weiden in het land van Herve, het klinkt als een sprookje. Hier grazen de koeien van Régal vrij in het gras. Die kwaliteitsmelk zorgt voor kwaliteitskaas, logisch! Meer info via www.walloniebelgietoerisme.be

 

9. BerlOrta
In Borgloon

Haspengouw is de op één na grootste fruitstreek van Europa. In april verandert de bloesemzee in een gigantische fruittuin. Tussen de boomgaarden liggen wondermooie wandelen fietspaden. Piep ook even binnen bij BelOrta in Borgloon. Meer info viawww.belorta.be.

10. Meli
In Veurne

Geen echt uitstapje, maar een trip down memory lane. Waar is de tijd van het Meli Park? Vandaag blijven er enkel mooie herinneringen over aan dat bij-zondere pretpark. En gelukkig is er nog altijd de lekkere Meli-honing! Meer info viawww.meli.be.

 

Deze kaart bewijst dat we vandaag al kunnen rekenen op een heleboel leveranciers uit Vlaanderen. We maken er momenteel onze missie van om ook Waalse lekkernijen aan jullie voor te stellen. Wordt vervolgd!