Classic feestmenu

Een verrukkelijk eindejaar met Foodbag. Je krijgt van ons alle ingrediënten, recepten én een praktische tijdsplanning. Extra feestelijk, eenvoudig klaar te maken en bovenal overheerlijk. Beloofd!

Aperoplankje

Bladerdeeghapjes en groentjes met een dipsaus; klassieker kan je eigenlijk niet gaan, toch? Wij gieten er ons Foodbag-sausje over en maken er een variant op die je feesttafel nog chiquer maakt.

Serveer je gasten een trio van hapjes: gemarineerde worteltjes en labneh met groene kruiden, bloemkoolkrokantjes met verse tapenade van tomaat en basilicum en worstenbroodjes met vulling van boudin blanc.

Voorgerecht

En we trekken de klassieke lijn door met soep als voorgerecht. We maken er natuurlijk een Foodbag-versie van.

De bisque op basis van Belgische fond van echte Noordzeegarnalen serveren we als een soort sausje bij de gerookte Omegabaars, ook al zo’n (h)eerlijk product van bij ons. We serveren de bisque met gerookte Omegabaarsgebakken zeekraal en croutons met saffraan.

Hoofdgerecht

De ster van de avond is dit jaar het duo van eend.

De rijke, diepgaande smaak van het gekonfijte draadjesvlees van de bout zorgt voor een mooi contrast met de fijne smaak van de filet. Serveren doe je samen met luxe paddenstoelen en een kleurrijke salade met physalis. En kroketjes natuurlijk!Bestel Classic voor 23 december

Bestel Classic voor 30 december

Dessert

Dit zoete amandeltaartje met peer is een perfecte afsluiter van een rijkelijk menu: luchtig dankzij het amandelmeel en toch feestelijk door de crème met oranjebloesem, groene blaadjes cress en het knapperige koekjeskruim.

Aangepaste aperitiefset

Maak je feestmenu helemaal af met onze aangepaste aperitiefset, die je optioneel kan aankopen naast je feestmenu.

Als aperitief dit jaar geen prosecco of cava, maar wel champagnebier uit Antwerpen. Een feestelijke combinatie van typisch Belgische hopsmaken, met de fraîcheur en elegante pareling van champagne. In de aperitiefset vind je een fles “Brut sur Lie” en een fles “Brut d’Anvers” van Dame Jeanne.

Aangepaste wijnen

Of maak je feestmenu af met onze set aangepaste wijnen die perfect matchen bij het voor- en hoofdgerecht. Naar goede gewoonte kiezen we voor natuurlijke wijnen, dit jaar beiden afkomstig uit Oostenrijk. Deze set koop je optioneel aan naast je feestmenu.

De witte wijn, Gruner Veltliner FIO, haalden we bij Harm Weingut en wordt gemaakt van de Gruner Veltliner druif die typisch is voor de streek. Voor de rode wijn gingen we op bezoek bij rock 'n roll wijnmaker Michel Opitz. Ook hier weer twee typisch Oostenrijkse druiven: Zweigelt en Blaufränkish.

Bestel Classic voor 23 december

Bestel Classic voor 30 decemberVuurwerk aan tafel ... van A tot Z
Het Classic feestmenu kost:
  • € 109 voor 4 personen
  • € 149 voor 6 personen
  • € 179 voor 8 personen
  • € 239 voor 12 personen
Het Veggie feestmenu kost:
  • € 99 voor 4 personen
  • € 129 voor 6 personen
  • € 149 voor 8 personen
  • € 189 voor 12 personen.

In die prijs zitten alle ingrediënten, een overzichtelijk receptenboekje, een praktische tijdsplanning, stijlvolle menu- en naamkaartjes en handige tips van onze menuplanners vervat.

Je ontvangt van ons het complete plaatje: alle ingrediënten en de bijhorende recepten, volledig dummy-proof. De bijhorende tijdsplanning maakt het voor jou extra relax, want we helpen je om het Feestmenu grotendeels op voorhand te bereiden.

Onze Foodbag-koeriers leveren jouw feestmenu op maandag 23 of maandag 30 december. Je kan uiteraard ook voor beide data bestellen als je dat wenst. Maak je keuze uit de tijdsvakken 13u tot 18 of 17u tot 22u voor de levering. Een week op voorhand ontvang je een e-mail met een richtuur van aankomst. De dag van de levering ontvang je een sms'je van onze koerier met het exacte leveruur. Ophaling in een Collect&Go-afhaalpunt en levering op zondag zijn tijdens de feestdagen helaas niet mogelijk.

Je kan telkens tot donderdag 10 uur voor de levering je box bestellen. Dus tot en met donderdag 19 december voor de levering op maandag 23 december, of tot en met donderdag 26 december voor de levering op maandag 30 december. Op die manier hebben onze leveranciers voldoende tijd om alle ingrediënten tot bij ons te leveren.

Bestaat je gezelschap uit vegetariërs en vleeseters, dan kan je perfect meerdere feestmenu's combineren. Bestel bijvoorbeeld het Classic feestmenu voor 6 personen en het Veggie feestmenu voor 4 personen. Opgelet: als je meerdere feestmenu's wil bestellen, ga je als volgt tewerk: rond de bestelling en de betaling van je eerste feestmenu af en plaats daarna een extra bestelling.

Als het feest is, dan willen we dat de kok ook kan genieten. Daarom zorgen we dat het feestmenu grotendeels op voorhand te bereiden is. Volg de praktische tijdsplanning die je vooraan in je receptenboekje ontdekt, en hou het lekker relax.

Je krijgt van ons op voorhand een mailtje met wat je thuis nodig hebt. Dit zijn enkel basisingrediënten zoals zout, peper, olijfolie en enkele basiskruiden. Naast een goede oven heb je geen speciaal kookmateriaal nodig.

De producten in je feestmenu zijn kraakvers. Om de kwaliteit en smaak te garanderen, consumeer je ze best binnen de 5 à 6 dagen. Voor vlees- en visproducten volg je de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Deze producten worden trouwens vacuüm verpakt, wat de houdbaarheid ten goede komt. Stel alvast de temperatuur van je koelkast in op 3-4°C, zo blijven je ingrediënten langer houdbaar.

Je kan perfect je gewone Foodbag combineren met het feestmenu. Beide boxen worden dan op maandag geleverd. Ophaling in een Collect&Go-afhaalpunt en levering op zondag zijn tijdens de feestdagen helaas niet mogelijk.

Ja, je kan je feestmenu optioneel aanvullen met een aangepaste wijn- of aperitiefset. Een set bevat twee flessen wijn (wit en rood) of twee flessen champagnebier en kost € 21. Wil je deze set graag al eens voorproeven, of wil je 'm cadeau geven? Dat kan! Je ontdekt ze ook bij de extraatjes op de website en kan ze vanaf nu al bestellen!