Aan de feesttafel met bijzonder Belgisch gezelschap

Je hoeft het niet ver te zoeken om het lekker en gezellig te maken tijdens de feestdagen. In ons feestmenu vind je de beste en meest verrassende lokale smaken terug. Want passie en ambacht van hier, dat proeft altijd beter en zorgt voor mooie verhalen aan tafel. Lees maar even mee!

Lekkere kaasboom van bij ons

Samen met Brugge Kaas toveren we de klassieke kaasblokjes voor de apero om tot een sprankelende en smeuïge kaasboom om met plezier van te dippen. Brugge Kaas weet zowel de fijnproever als de bourgondiër in jou te versieren. Hun kazen smaken heerlijk hartig en intens, maar blijven altijd toegankelijk.

Brugge d’Or krijgt de hoofdrol in ons klassiek menu. Hij proeft romig, fruitig, zoet en lichtjes nootachtig. Brugge Prior steelt de show in ons veggiemenu. Die is zacht, romig, vol en vooral echt vegetarisch. In deze kaas bevat helemaal geen dierlijk stremsel. De productie van alle Brugge Kaas verloopt trouwens volledig CO2-neutraal. Waar zijn die goede voornemens? Check!

Zo proefde je krokante boterwafeltjes nog nooit

De klassieke dipstokjes vervangen we door koekjes met klasse. Onze Foodbag-chefs kiezen voor de echte Natuurboterwafels van Jules Destrooper! De biscuiterie verovert al sinds 1886 alle harten in de Westhoek en daarbuiten. Krokant, goudbruin en nog steeds gebakken volgens het 19de-eeuwse geheime familierecept. Dit paradekoekje is te herkennen aan zijn ruitjesmotief en sinds 2006 erkend als een echt streekproduct uit West-Vlaanderen.

Nog een weetje? De bijnaam van deze Natuurboterwafels is 'lukke'. Vroeger bakten huismoeders ze met ei, bloem, kristalsuiker, zout en echte boter op de Leuvense stoof rond kerst en oudejaar. Ze gaven ze cadeau tijdens de feestdagen om heel de familie veel geluk (lukke) te wensen in het nieuwe jaar. Die fortune cookies hoef je dus ook al niet meer te voorzien!

Romig zonder room

De verrukkelijke shiitake-roomsaus die we over je parelhoen (klassiek) of kastanjegebraad (veggie) gieten zit echt bomvol smaak, en dat zonder echte room! Pa’lais staat voor pas de lait en is de koning van de plantaardige sauzen. Je bespeurt er geen melk in, maar wel die even zachte en romige textuur op basis van gefermenteerde cashewnoten. Zo krijgt de saus een authentieke smaak waar echt iedereen van kan genieten - ook jouw gasten die lactose-intolerant zijn. Natuurlijk én gezond. Maar we hadden het al even over die goede voornemens gehad zeker?

Indruk maken met homemade Rodenbachboter

De boter voor onze zalige spruitjes maak je helemaal zelf met een uniek bier: Rodenbach Alexander. Het is een friszure - typisch Rodenbach! - en buitengewone blend van 2 jaar gerijpt bier, op eiken foeders, met jong bier en het sap van zure noordkrieken. Heel feestelijk ook, want het is voor het eerst gebrouwen in 1986, ter ere van de 200ste verjaardag van de mede-oprichter van de brouwerij, hoe kan het ook anders, Alexander Rodenbach.

Het bier is gegeerd over de hele wereld, een echte must dus op jouw feestmenu! En het maakt jouw spruitjes uiterst zacht. Wist je trouwens dat een ander familielid, Constantijn Rodenbach, co-auteur is van de Brabançonne? Belgischer kan het dit jaar niet!

Intense smaken, ook bij het dessert

Van bij de eerste hap tijdens de apero tot de laatste slok van je thee bij het dessert … jouw menu zit boordevol smaak. Als afsluiter geniet je extra hard met MiniMarieTea, een gezonde en biologische thee zonder theïne, cafeïne of suikers. De infusies zijn 100% natuurlijk en geven geen bitter smaakje achteraf. Zo is water drinken voor jong én oud een feest. Water koken, zakje erin en de toon, of thee, is meteen gezet om gezellig na te praten. Tip: hoe langer je deze thee laat trekken, hoe meer smaak zich ontwikkelt en hoe zaliger je thee wordt.

Bestel jouw Foodbag-feestmenu en
schenk twee bereide maaltijden aan mensen in nood.

Samen met de Belgische Federatie van Voedselbanken willen we tijdens de feestdagen echt iedereen samen aan tafel laten genieten van een deugddoende warme maaltijd. Want voor veel mensen in ons land is dat geen evidentie of dagelijkse realiteit. Voor elk feestmenu dat jij koopt, schenkt Foodbag via de Voedselbanken twee warme maaltijden en een dessert aan zij die er het meeste nood aan hebben.